Ugnsrostad fläskytterfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsrostad fläskytterfilé

Ugnsrostad fläskytterfilé

med honungsbakade grönsaker och rödvinssås

Spara denna rätt till helgen, och få en festlig kväll med utsökt mat! Ringla honung och olivolja över rotfrukterna och rosta i ugnen för en krispig utsida och ett mjukt inre. Bryn fläskytterfilé, och låt den sen rostas färdig i ugnen. Laga en ljuvlig rödvinssås med vitlök och färsk timjan. Så har vi snabbt och enkelt skapat en härlig festmåltid!

Taggar:
Barnvänlig
Glutenfri
Lågkalori
Allergener:
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Morot

2 st

Palsternacka

1 st

Lök

12.5 g

Honung

400 g

Småpotatis

300 g

Fläskytterfilé

1 st

Vitlöksklyfta

60 g

Rödvinssås

(Innehåller Sulfiter)

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

4 g

Kycklingbuljong

1 portionspåse

Timjan

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Smör (steg 4)

½ dl

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2597 kJ
Energi (kcal)621 kcal
Fett18.3 g
varav mättat8.3 g
Kolhydrater74.5 g
varav socker27.5 g
Protein39.4 g
Salt2.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta kött
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.

Krydda fläskytterfilé med en nypa salt och stek i 2 min per sida, eller tills brynt.

Placera på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 12–15 min.

Lägg över för att vila i ett foliepaket tills servering.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Koka potatis
2

Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen.

Krydda med en nypa salt och peppar.

Sätt åt sidan under lock.

Rosta grönsaker
3

Skär morot och palsternacka (oskalad) i kvartar på längden.

Skär lök i 2 cm tjocka klyftor.

Placera grönsakerna på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, honung [1/2 paket, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Rosta ugnen i 15–20 min, eller tills de börjar karamelliseras.

Koka sås
4

Medn rotfrukterna rostas, finhacka eller pressa vitlök.

Plocka timjanblad [2 kvistar | 4 kvistar].

Hetta upp samma stekpanna på medelvärme.

Tillsätt smör [1 msk | 2 msk], vitlök, timjanblad, rödvinssås, kycklingbuljong, vatten [1/2 dl | 1 dl] och en nypa peppar.

Sjud i 2–3 min.

Tillsätt sky från foliepaketet till såsen.

TIPS: Håll i toppen av timjanstjälken och dra fingrarna längs stjälken för att plocka bladen.

Tillsätt spenat
5

Skölj spenat.

När grönsakerna är färdigrostade, tillsätt spenat och blanda tills mjuknat.

Servera
6

Skär kött i 3 cm tjocka skivor.

Lägg upp potatis och kött på tallrikar.

Ringla över rödvinssås.

Servera med honungsrostade grönsaker.