HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Italiensk recept
Ugnsbakade köttbullar i tomat- och basilikasås

Ugnsbakade köttbullar i tomat- och basilikasås

med pärlscouscous

Snabblagad

Upptäck en tidlös skandinavisk klassiker som fått sig ett italienskt ångbad i rykande tomatsås med toner av basilika. Strö över krämig mozzarella och envis pecorino innan du serverar denna kulinariska hybrid på en hagelvit bädd av pärlcouscous.

Allergener:glutensulfitermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

170 g

Pärlcouscous

(Innehållergluten)

1 st

Lök

1 st

Vitlöksklyfta

2 st

Morot

1 påse

Basilika

250 g

Köttbullar (blandfärs)

4 g

Italian Style kryddmix

½ burk

Krossade tomater

25 g

Ketchup

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

4 g

Köttbuljong

1 st

Pecorino Romano ost

(Innehållermjölk)

½ påse

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten*

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3435 kJ
Energi (kcal)821 kcal
Fett35 g
varav mättat16 g
Kolhydrater85 g
varav socker17 g
Kostfiber8 g
Protein44 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1
  • Sätt på ugnens grillfunktion på 200°C.

  • Koka upp vatten* en medelstor kastrull. Tillsätt pärlcouscous och koka i 8-10 min tills den är mjuk, men fortfarande har lite tuggmotstånd.

  • Häll av i en sil och skölj under kallt vatten.

2
  • Finhacka lök och vitlök.

  • Skala och riv morot.

  • Lägg några basilikablad åt sidan, finhacka resten.

3
  • Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Fräs lök i 1-2 min.

  • Tillsätt vitlök och köttbullar och bryn i 4-5 min.

  • Tillsätt morotsrivet och stek i ytterligare ca 1 min.

  • Lös upp köttbuljongen i vatten* (se ingredienslistan).

4
  • Tillsätt buljong, italiensk kryddmix, hackad basilika, krossade tomater [1/2 burk, 2 pers], ketchup och balsamvinäger till stekpannan, rör om och låt sjuda 6-8 min.

  • Krydda med en nypa salt och peppar.

TIPS: Om du har möjlighet, låt såsen koka längre för mer och fylligare smak.

5
  • Finriv pecorino.

  • För över köttbullarna och tomatsåsen i en ugnsform.

  • Strö över pecorino och mozzarella.

  • Tillaga i ugnen i ca 4 min tills osten har smält.

6
  • Fördela pärlcouscous, de ugnsbakade köttbullarna och tomat- och basilikasås mellan era tallrikar.

  • Garnera fint med basilikablad, och middagen är serverad.

Smaklig måltid!