HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconUgnsbakade Köttbullar
topBanner
Ugnsbakade köttbullar

Ugnsbakade köttbullar

i tomat- och basilikasås med pärlscouscous

Allergener:sulfiterglutensenapmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

15 ml

Italian Style kryddmix

25 g

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

170 g

Ketchup

8 g

Pärlcouscous

(Innehållergluten)

50 g

Lök

2 dl

Vitlöksklyfta

Morot

Basilika

Krossade tomater

Köttbuljong

Pecorino Romano ost

(Innehållersenap)

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)402.4 kcal
Energi (kJ)1683.6416 kJ
Fett6.682 g
varav mättat3.8 g
Kolhydrater66.49 g
varav socker6.4 g
Protein17.1625 g
Salt2 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt på ugnens grillfunktion på 200°C. Koka upp vatten* i medelstor kastrull. Tillsätt pärlcouscous och koka i 8-10 min tills den är mjuk, men fortfarande har lite tuggmotstånd. Häll av i en sil och skölj under kallt vatten.

2

Finhacka lök och vitlök. Skala och riv morot. Lägg några basilikablad åt sidan, finhacka resten.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Fräs lök i 1-2 min. Tillsätt vitlök och köttbullar och bryn i 4-5 min. Tillsätt morotsrivet och stek i ytterligare ca 1 min. Lös upp köttbuljongen i vatten* (se ingredienslistan).

4

Tillsätt buljongen, italiensk kryddmix, hackad basilika, krossade tomater [1/2 burk, 2 pers], ketchup och balsamvinäger till stekpannan, rör om och låt sjuda 6-8 min.Krydda med en nypa salt* och peppar*TIPS: Om du har möjlighet, låt såsen koka längre för mer och fylligare smak.

5

Finriv pecorino. För över köttbullarna och tomatsåsen i en ugnsform. Strö över mozzarella [1/2 påse, 2 pers] och pecorino. Tillaga i ugnen i ca 4 min tills osten har smält.

6

Fördela pärlcouscous, de ugnsbakade köttbullarna och tomat- och basilikasås mellan era tallrikar. 

Garnera fint med basilikablad, och middagen är serverad.