Tortelloni i krämig paprikasås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tortelloni i krämig paprikasås

Tortelloni i krämig paprikasås

med spenat och portobellosvamp

Färsk tortelloni är en perfekt bas i snabba vardagsmiddagar. Den är färdig på ett kick och både fyllningen och tillbehören kan varieras. I kvällens recept använder vi svamptortelloni och serverar dessa små ljuvliga pastaknyten i en krämig och smakrik crème fraiche-sås med spenat, lök, vitlök, portobello och rökt paprikapulver.

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Svamptortelloni

(Innehåller Gluten, Vete, Mjölk, Ägg Kan innehålla Soja, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Blötdjur, Senap, Selleri)

150 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

4 g

Rökt paprikapulver

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

150 g

Portobello

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Lök

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1 burk

Tomatpuré

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3129 kJ
Energi (kcal)748 kcal
Fett43.4 g
varav mättat19.3 g
Kolhydrater66.2 g
varav socker12.3 g
Protein21.3 g
Salt3.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skär lök [1/2 st, 2P] i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Grovhacka svamp.

Skölj spenat.

Stek svamp
2

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek svamp och lök i 4–6 min, tills mjuka och gyllene. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Koka pasta
3

Under tiden, koka pasta i 1–2 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ”Al dente” betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Laga sås
4

Tillsätt vitlök, sojasås [1/2 paket, 2P], tomatpuré och rökt paprikapulver till stekpannan med svamp. Stek i 30 sek, tills väldoftande.

Sänk till medelvärme och tillsätt crème fraiche och sparat pastavatten. Sjud i 1–2 min, tills såsen har tjocknat något.

Tillsätt pasta
5

Rör ner pasta och spenat i såsen precis innan servering.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen är för tjock.

Servera
6

Lägg upp tortelloni och sås i skålar.