Ricotta- och basilikafylld kycklingfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ricotta- och basilikafylld kycklingfilé

Ricotta- och basilikafylld kycklingfilé

med oreganopotatis och avokadosallad

Dags att förgylla en vardagskväll eller lyxa till helgmiddagen med extra god mat! Dagens recept bjuder på ugnsstekt kycklingfilé med en fantastisk krämig fyllning på ricotta, soltorkade tomater och färsk basilika. Vi serverar kycklingen med oreganokryddad klyftpotatis och en riktigt god citrondoftande grönsallad med avokado och gurka som vi toppar med rostade pinjenötter.

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Mjölk
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

1 g

Torkad oregano

60 g

Salladsmix

1 st

Avokado

1 st

Gurka

20 g

Pinjenötter

(Kan innehålla Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)

½ st

Citron

100 g

Ricotta

(Innehåller Mjölk)

25 g

Soltorkade tomater

1 portionspåse

Basilika

300 g

Kycklingbröstfilé

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3759 kJ
Energi (kcal)898 kcal
Fett51.3 g
varav mättat12.4 g
Kolhydrater57.4 g
varav socker11.7 g
Protein49.7 g
Salt5.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta klyftpotatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, oregano, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Förbered sallad
2

Skölj salladsmix.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked och tärna i 1 cm stora bitar.

Grovhacka gurka.

Halvera citron [1/2 st, 2P].

Blanda sallad
3

Blanda olivolja [1 msk | 2 msk], citronsaft [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.

Vänd ner salladsmix, avokado och gurka och ställ åt sidan.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene.

Förbered fyllning
4

Finhacka soltorkade tomater [1/2 paket, 2P]  och basilikablad.

Blanda ricotta, soltorkade tomater, basilika, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en generös nypa peppar i en medelstor skål.

Skär ett snitt i den tjocka delen av varje kycklingfilé, utan att skära helt igenom. Fördela ricottablandning i fickorna i kycklingfiléerna.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
5

Hetta upp en skvätt olivolja på medelhög värme i samma stekpanna.

Tillsätt kyckling och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.

Placera den på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 10–11 min, eller tills genomstekt.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Servera
6

Lägg upp fylld kyckling, klyftpotatis och avokadosallad på tallrikar.

Servera med en klick majonnäs och toppa sallad med pinjenötter.