Pannstekt sej i enchiladasås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekt sej i enchiladasås

Pannstekt sej i enchiladasås

med vitlöksris och brynt majssallad

Kvällens fiskrätt får en härlig mexikansk twist. Vi steker sej och vänder den i enchiladasås med tomat och cajunkryddor innan vi serverar den med vitlöksdoftande jasminris. Vi svänger också ihop en fräsch sallad med stekt majs, morot och färsk persilja, och så är middagen redo att avnjutas.

Allergener:
Fisk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Jasminris

250 g

Sej

(Innehåller Fisk)

1 st

Tomat

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

100 g

Enchiladasås

1 burk

Majs

2 st

Morot

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

2 msk

Vatten (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2565 kJ
Energi (kcal)613 kcal
Fett16.9 g
varav mättat2.8 g
Kolhydrater83.2 g
varav socker15.7 g
Protein29.9 g
Salt4.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Finhacka (eller pressa) vitlök.

Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme.

Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp.

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Stek majs
2

Häll av majs.

Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Stek majs i 4–5 min, eller tills lätt brynt. Lägg över i en medelstor skål.

Blanda sallad
3

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Grovhacka persilja.

Rör ner morot, persilja, olivolja [1/2 msk | 1 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i skålen med majs. Ställ åt sidan.

Blanda sås
4

Grovhacka tomat.

Blanda enchiladasås, tomat, Ay cajun-ba, vatten [2 msk | 4 msk] och en generös nypa peppar i en medelstor skål.

Stek fisk
5

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Tillsätt enchiladasås och stek i ytterligare 1 min, eller tills sås tjocknar något.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp ris, sallad och fisk på tallrikar.

Skeda enchiladasås över fisk.