topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tagliatelle

Tagliatelle

med bacon, pesto och pangrattato

.

Allergener:
Gluten
Vete
Ägg
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Grönsaksbuljong

20

Pecorino Romano ost

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

½

Rödlök

1

Vitlöksklyfta

1

Röd paprika

Bacon, skivor

100

Spenat

250

Tagliatelle

(Innehåller Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Ägg, Senap)

60

Pesto, grön

(Innehåller Mjölk, Sulfiter)

1

Basilika

3

Italian Style kryddmix

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)539 kcal
Energi (kJ)2254 kJ
Fett16.26 g
varav mättat2.4 g
Kolhydrater85.67 g
varav socker2.8 g
Protein16.16 g
Salt1.9 g

Instruktioner

1

Koka upp lättsaltat vatten* i en kastrull tillsammans med grönsaksbuljong. Riv pecorino. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek pecorino, panko och Italian Style kryddmix under omrörning i 4-5 min tills din pangrattato är gyllene. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Häll över pangrattaton i en skål.

2

Finhacka rödlök [1/2 st, 2 pers] och vitlök. Kärna ur och hacka paprika. Dela bacon i 1 cm breda skivor.

3

Hetta upp en skvätt olja* i samma stekpanna som du använde tidigare på medelvärme. Stek baconen tills den är krispig, 3-4 min. Tillsätt rödlök, vitlök och paprika och stek 4-5 min. Häll i spenaten och låt den slokna, 1-2 min.

4

Lägg tagliatelle i kastrullen med kokande vatten  och låt koka i 2-3 min. Spara 1-2 dl av pastavattnet och häll av resten. Lägg tillbaka pastan i kastrullen.

5

För över baconen och grönsakerna från stekpannan till kastrullen med pasta. Tillsätt även pastavattnet [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] och pesto. Rör om ordentligt. TIPS: Tillsätt mer pastavatten om du vill ha en tunnare sås.

6

Fördela pastan mellan era tallrikar. Garnera med basilikablad och pangrattato, och maten är serverad.