Fläskytterfilé i sötsur sås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fläskytterfilé i sötsur sås

Fläskytterfilé i sötsur sås

med wokade grönsaker och jordnötter

Sötsur sås är en klassiker på många kinesiska restauranger, och i kvällens recept lagar vi vår egen variant med soja, ketchup, ananaslag och chiliflakes. Den smakar fantastiskt tillsammans med vår stekta fläskytterfilé som får sällskap av paprika och morot och serveras med fluffigt basmatiris. Vi toppar med ananas, salladslök och jordnötter för att fullända den kulinariska upplevelsen.

Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Sulfiter
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Fläskytterfilé

150 g

Basmatiris

½ burk

Ananasskivor

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

6 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Paprika

1 st

Morot

½ st

Salladslök

10 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

½ g

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Ketchup (steg 2)

1 dl

Vatten (steg 2)

½ msk

Vetemjöl (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2750 kJ
Energi (kcal)657 kcal
Fett19.9 g
varav mättat5.6 g
Kolhydrater78.6 g
varav socker14.5 g
Protein39.9 g
Salt4.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Blanda sås
2

Under tiden, vispa ihop vatten [1 dl | 2 dl] och mjöl [1/2 msk | 1 msk] i en liten skål tills klumpfritt.

Häll lag från burken med ananas i en skål. Rör ner ketchup [1 msk | 2 msk], chiliflakes [1/2 paket, 2P], vitvinsvinäger [1/2 paket, 2P] och sojasås. Ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Förbered grönsaker
3

Skär morot (oskalad) i tunna skivor.

Skär paprika i 1 cm tjocka skivor.

Skär salladslök [1/2 st, 2P] i tunna skivor.

Grovhacka ananas [1/2 burk, 2P].

Stek kött
4

Skär kött i skivor (3 per person) på en separat skärbräda och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött i 2–3 min per sida, eller tills gyllene. Lägg över på en tallrik och håll varmt.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Tillsätt sås
5

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna (torka inte ur den) på medelhög värme.

Stek paprika och morot i 2–3 min, eller tills mjuka. Lägg över på tallriken med kött.

Tillsätt såsen till pannan och sjud i 1–2 min, eller tills den börjar tjockna.

Tillsätt kött och grönsaker till såsen och sjud i ytterligare 1–2 min, eller tills genomvarmt.

Servera
6

Lägg upp ris, grönsaker och kött med sötsur sås i djupa tallrikar.

Toppa med salladslök, ananas och jordnötter [1/2 paket, 2P].