topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Svart bönchili

Svart bönchili

med kokosris och majssalsa

Gör grannarna gröna av avund med dofterna av en svart bönchii med toppad med färsk koriander, majssalsa, gräddfil serverat ovanpå fluffigt kokosris som smälter i munnen.

Taggar:
Vegetarisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Tomat

1

Krossade tomater

1

Koriander

75

Gräddfil

½

Röd chili

1

Morot

1

Majs

½

Ekologisk lime

1

Svarta bönor

250

Kokosmjölk

4

Grönsaksbuljong

100

Basmatiris

8

Panamat

1

Rödlök

1

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

1

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)171 kcal
Energi (kJ)716 kJ
Fett3.1 g
varav mättat0.9 g
Kolhydrater21.19 g
varav socker4.1 g
Protein10.77 g
Salt1.7 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp kokosmjölk, vatten* och en nypa salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] i en kastrull. Tillsätt basmatiriset, rör om och sätt på ett lock. Sänk till låg värme och låt koka i 15 min. Ta av kastrullen från värmen med locket på, ställ åt sidan och låt vattnet absorberas i ca 10 min.

Rosta majs
2

Häll av majsen i en sil. Hetta upp en torr stekpanna på hög värme. Rosta majsen i 4-5 min, eller tills den är gyllene och börjar få svarta prickar. Ta av stekpannan från värmen och lägg majsen i en salladsskål.

Förbered grönsaker
3

Finhacka rödlök, lägg lite åt sidan till salsan i steg 5.Finhacka vitlök. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2 pers]. Skala och riv morot. Skölj de svarta bönorna i en sil under kallt vatten.

Stek grönsaker
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Fräs rödlök i 4-5 min. Tillsätt Central American Style kryddmix (stark!), vitlök och hälften av chilin (stark!) och fräs i 1-2 min. Tillsätt morot, svarta bönor, krossade tomater, grönsaksbuljong och vatten* [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers]. Låt sjuda i 5-7 min. Rör i en klick smör*, krydda med en nypa salt* och peppar*.

Laga salsa
5

Hacka koriander och tomat. Riv limezest tills du har en nypa. Dela limen sedan i klyftor. Blanda koriander, tomater, resterande chili (stark!) och rödlök i skålen med majs. Smaksätt salsan med limejuice, en nypa salt* och peppar*.  Blanda gräddfil [1/2 burk, 2 pers], limezest, en nypa salt* och peppar* i en skål. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba limen innan du river zesten.

Servera
6

Fördela kokosriset och böngrytan mellan era tallrikar. Skeda över majssalsa och toppa med en lenande klick gräddfil. Servera med resterande limeklyftor.