Gör grannarna gröna av avund med dofterna av en svart bönchii med toppad med färsk koriander, majssalsa, gräddfil serverat ovanpå fluffigt kokosris som smälter i munnen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Tomat
1
Krossade tomater
1
Koriander
75
Gräddfil
½
Röd chili
1
Morot
1
Majs
½
Ekologisk lime
1
Svarta bönor
250
Kokosmjölk
4
Grönsaksbuljong
100
Basmatiris
8
Panamat
1
Rödlök
1
Vitlöksklyfta
1
Vatten
Koka upp kokosmjölk, vatten* och en nypa salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] i en kastrull. Tillsätt basmatiriset, rör om och sätt på ett lock. Sänk till låg värme och låt koka i 15 min. Ta av kastrullen från värmen med locket på, ställ åt sidan och låt vattnet absorberas i ca 10 min.
Häll av majsen i en sil. Hetta upp en torr stekpanna på hög värme. Rosta majsen i 4-5 min, eller tills den är gyllene och börjar få svarta prickar. Ta av stekpannan från värmen och lägg majsen i en salladsskål.
Finhacka rödlök, lägg lite åt sidan till salsan i steg 5.Finhacka vitlök. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2 pers]. Skala och riv morot. Skölj de svarta bönorna i en sil under kallt vatten.
Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Fräs rödlök i 4-5 min. Tillsätt Central American Style kryddmix (stark!), vitlök och hälften av chilin (stark!) och fräs i 1-2 min. Tillsätt morot, svarta bönor, krossade tomater, grönsaksbuljong och vatten* [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers]. Låt sjuda i 5-7 min. Rör i en klick smör*, krydda med en nypa salt* och peppar*.
Hacka koriander och tomat. Riv limezest tills du har en nypa. Dela limen sedan i klyftor. Blanda koriander, tomater, resterande chili (stark!) och rödlök i skålen med majs. Smaksätt salsan med limejuice, en nypa salt* och peppar*. Blanda gräddfil [1/2 burk, 2 pers], limezest, en nypa salt* och peppar* i en skål. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba limen innan du river zesten.
Fördela kokosriset och böngrytan mellan era tallrikar. Skeda över majssalsa och toppa med en lenande klick gräddfil. Servera med resterande limeklyftor.