Stir-fry pulled beans
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stir-fry pulled beans

Stir-fry pulled beans

With garlic rice and crispy peanuts

En riktigt härlig vegorätt skapar du enkelt av färdiga pulled beans, som du steker med salladslök, morot och zucchini. Ett extra sting får du när du blandar bönorna och grönsakerna med asiatisk sås med ingefära, chili och honung. Servera med krämigt vitlöksris som fångar upp den underbara såsen.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Jordnötter
Korn
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Ingefära

½ st

Röd chili

½ st

Lime

1 st

Salladslök

2 st

Morot

½ st

Zucchini

12.5 g

Honung

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

240 g

Pulled beans

(Innehåller Gluten, Vete, Korn, Ägg, Soja)

1 st

Pak choi

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3119 kJ
Energi (kcal)745 kcal
Fett25.1 g
varav mättat5 g
Kolhydrater88.9 g
varav socker16 g
Protein39.8 g
Salt6.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka vitlöksris
1

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp smör* [1 tbsp | 2 tbsp] och en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs vitlök i 1-2 min, tills gyllene. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset kokas färdigt av ångan, så lyft inte på locket!

Blanda asiatisk sås
2

Riv ingefära. Finhacka chili [½ unit, 2P](använd mindre om du är känslig för stark mat!). Riv en generös nypa limezest, skär sen i klyftor. Blanda ingefära, chili, honung [½ unit, 2P], sojasås, limezest, en generös skvätt limejuice och olivolja* [1/2 tbsp | 1 tbsp] i en liten skål.

3

Skär salladslök i tunna skivor. Skär morot i tunna stavar. Skär zucchini [½ unit, 2P] i tunna halvmånar.

Stek pulled beans
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt pulled beans och en nypa salt* och peppar* och stek tills brynta, 3-4 min. Tillsätt hälften av salladslöken och fräs i ytterligare 1-2 min.

Stek grönsaker
5

Överför pulled beans och salladslök till en skål och hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Tillsätt morot och zucchini och stek tills de är mjuka 4-5 min. Tillsätt pulled beans och asiatisk sås och stek tills genomvarmt, 2-3 min.

Servera
6

Lägg upp vitlöksris i skålar och toppa med pulled beans. Garnera med jordnötter och resterande salladslök. Servera limeklyftor vid sidan av.