
Stekta majs- och baconfritters
med rädis- och kålsallad och yoghurt
Har du barn som älskar nuggets och köttbullar? Då frestar vi med en maträtt i samma stil, nämligen fantastiskt krispiga majs- och baconfritters med mozzarella och vitlök, som kommer att bli hela familjens nya favorit! Vi serveras våra underbara fritters med en fräsch sallad med kål, äpple och rädisor, och en krämig yoghurtdressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
140 g
Bacon, tärnad
2 st
Morot
1 st
Salladslök
75 g
Rädisor
1 burk
Majs
50 g
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
2 g
Vitlöksflörter
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
150 g
Kålmix
(Kan innehålla Selleri)
1 st
Äpple
Ingår inte i din leverans
3 msk
Vetemjöl (steg 3)
2 st
Ägg (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 5)
1 msk
Vatten (steg 5)
Köksredskap
Instruktioner
Hetta upp en medelstor, torr stekpanna på medelhög värme.
Stek bacon i 4-5 min, tills gyllene.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper, låt fettet vara kvar i stekpannan.
Riv morot (oskalad).
Skär salladslök i tunna skivor.
Halvera och skär äpple i tunna skivor.
Skär rädisor i tunna skivor.
Häll av majs.
Vispa ägg [2 st | 4 st] i en stor skål.
Tillsätt riven morot, majs, bacon, salladslök, mozzarella, Vitlöksflörter [1/2 paket, 2P], vetemjöl [3 msk | 6 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar, och blanda väl.
Hetta upp stekpannan som du använde till bacon på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Forma fritters med en sked (2 per person), platta till dem med en stekspade och stek i 4-5 min på varje sida, tills gyllene och genomstekta. Lägg över på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Använd två stekpannor till 4P.
TIPS: Vänd inte för tidigt, då kan de gå sönder.
Blanda yoghurt, vatten [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en liten skål.
Blanda kålmix, äpple och rädisor i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Rör därefter i hälften av yoghurtdressingen, och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.
Lägg upp majs- och baconfritters och sallad på tallrikar.
Servera med resterande yoghurtdressing.