Här bjuder vi på en riktigt lyxig och spännande lördagsrätt. Vi ska nämligen laga perfekt stekt ryggbiff! Underbara tillbehör är pommes av rotfrukter, sprödstekt salladslök, och en fantastisk svampsås med massor smör, grädde och persilja!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Angus ryggbiff
300 g
Rotfruktsmix
300 g
Potatis
100 g
Ostronskivling
1 st
Vitlöksklyfta
½ portionspåse
Kruspersilja
2 st
Salladslök
1 paket
Matlagningsgrädde
(InnehållerMjölk)½ st
Worcestershiresås
(InnehållerSoja, Gluten, Korn, Senap)4 g
Kycklingbuljong
4 g
Jorden Runt
(InnehållerSenap, Ägg)1 msk
Smör (steg 5)
½ msk
Olivolja (steg 3)
½ msk
Olivolja (steg 4)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.
Ta fram köttet så det blir rumstempererat och krydda med salt på båda sidorna.
Skär rotfrukter (oskalade) och potatis i 2 cm tjocka pommes. Placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med Jorden runt, lite olivolja, salt och peppar.
Tillaga överst i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene och mjuka.
Grovhacka svamp.
Finhacka eller pressa vitlök.
Finhacka persilja [1/2 påse, 2P].
Ansa och dela salladslök på hälften.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stekpanna på hög värme när det återstår 15 min av grönsakernas tillagningstid.
Stek salladslök i 3-5 min under omrörning, tills brynta. Krydda med en nypa salt och peppar, och ställ åt sidan på en tallrik tills servering.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna. Bryn köttet i 1 min per sida när oljan är uppvärmd.
Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare.
TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt.
Krydda köttet med en nypa peppar och låt vila i ett foliepaket några minuter. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.
Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i stekpannan på medelhög värme (skölj inte bort kvarvarande köttsaft). Fräs svamp och vitlök tills gyllene, 2-3 min. Sänk till medelvärme.
Tillsätt matlagningsgrädde, kycklingbuljong, worcestershiresås [1 tsk | 2 tsk], hälften av persiljan, köttsaft från foliepaketet, en nypa salt och peppar. Sjud i 2-3 min.
Skär ryggbiff i skivor.
Lägg upp pommes, salladslök och ryggbiff på tallrikar. Skeda svampsås över köttet och garnera med resterande persilja.