Stekt ryggbiff och krämig svampsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt ryggbiff och krämig svampsås

Stekt ryggbiff och krämig svampsås

med brynt salladslök och rotfruktspommes

Här bjuder vi på en riktigt lyxig och spännande lördagsrätt. Vi ska nämligen laga perfekt stekt ryggbiff! Underbara tillbehör är pommes av rotfrukter, sprödstekt salladslök, och en fantastisk svampsås med massor smör, grädde och persilja!

Allergener:
Mjölk
Soja
Gluten
Korn
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

300

Angus ryggbiff

300

Rotfruktsmix

300

Potatis

100

Ostronskivling

1

Vitlöksklyfta

½

Kruspersilja

2

Salladslök

1

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

½

Worcestershiresås

(Innehåller Soja, Gluten, Korn, Senap)

4

Kycklingbuljong

4

Jorden Runt

(Innehåller Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

1

Smör (steg 5)

½

Olivolja (steg 3)

½

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)820 kcal
Energi (kJ)3433 kJ
Fett49.32 g
varav mättat22.5 g
Kolhydrater53.16 g
varav socker14.8 g
Protein43.57 g
Salt2.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Laga pommes
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.

Ta fram köttet så det blir rumstempererat och krydda med salt på båda sidorna. 

Skär rotfrukter (oskalade) och potatis i 2 cm tjocka pommes. Placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med Jorden runt, lite olivolja, salt och peppar.

Tillaga överst i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene och mjuka.

Förbered råvaror
2

Grovhacka svamp. 

Finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka persilja [1/2 påse, 2P].

Ansa och dela salladslök på hälften.

Stek salladslök
3

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stekpanna på hög värme när det återstår 15 min av grönsakernas tillagningstid.

Stek salladslök i 3-5 min under omrörning, tills brynta. Krydda med en nypa salt och peppar, och ställ åt sidan på en tallrik tills servering.

Stek ryggbiff
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna. Bryn köttet i 1 min per sida när oljan är uppvärmd.

Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. 
TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt. 

Krydda köttet med en nypa peppar och låt vila i ett foliepaket några minuter. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

Koka svampsås
5

Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i stekpannan på medelhög värme (skölj inte bort kvarvarande köttsaft). Fräs svamp och vitlök tills gyllene, 2-3 min. Sänk till medelvärme.

Tillsätt matlagningsgrädde, kycklingbuljong, worcestershiresås [1 tsk | 2 tsk], hälften av persiljan, köttsaft från foliepaketet, en nypa salt och peppar. Sjud i 2-3 min. 

Skär ryggbiff i skivor.

Servera
6

Lägg upp pommes, salladslök och ryggbiff på tallrikar. Skeda svampsås över köttet och garnera med resterande persilja.