HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconStekt Ryggbiff Och Krämig Svampsås
topBanner
Stekt ryggbiff och krämig svampsås

Stekt ryggbiff och krämig svampsås

med brynt salladslök och rotfruktspommes

Premium

Här bjuder vi på en riktigt lyxig och spännande lördagsrätt. Vi ska nämligen laga perfekt stekt ryggbiff! Underbara tillbehör är pommes av rotfrukter, sprödstekt salladslök, och en fantastisk svampsås med massor smör, grädde och persilja!

Allergener:MjölkSojaGlutenKornSenapÄgg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Angus ryggbiff

300 g

Rotfruktsmix

300 g

Potatis

100 g

Ostronskivling

1 st

Vitlöksklyfta

½ portionspåse

Kruspersilja

2 st

Salladslök

1 paket

Matlagningsgrädde

(InnehållerMjölk)

½ st

Worcestershiresås

(InnehållerSoja, Gluten, Korn, Senap)

4 g

Kycklingbuljong

4 g

Jorden Runt

(InnehållerSenap, Ägg)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör (steg 5)

½ msk

Olivolja (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)820 kcal
Energi (kJ)3433 kJ
Fett49.32 g
varav mättat22.5 g
Kolhydrater53.16 g
varav socker14.8 g
Protein43.57 g
Salt2.2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.

Ta fram köttet så det blir rumstempererat och krydda med salt på båda sidorna. 

Skär rotfrukter (oskalade) och potatis i 2 cm tjocka pommes. Placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med Jorden runt, lite olivolja, salt och peppar.

Tillaga överst i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene och mjuka.

2

Grovhacka svamp. 

Finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka persilja [1/2 påse, 2P].

Ansa och dela salladslök på hälften.

3

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stekpanna på hög värme när det återstår 15 min av grönsakernas tillagningstid.

Stek salladslök i 3-5 min under omrörning, tills brynta. Krydda med en nypa salt och peppar, och ställ åt sidan på en tallrik tills servering.

4

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna. Bryn köttet i 1 min per sida när oljan är uppvärmd.

Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. 
TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt. 

Krydda köttet med en nypa peppar och låt vila i ett foliepaket några minuter. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

5

Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i stekpannan på medelhög värme (skölj inte bort kvarvarande köttsaft). Fräs svamp och vitlök tills gyllene, 2-3 min. Sänk till medelvärme.

Tillsätt matlagningsgrädde, kycklingbuljong, worcestershiresås [1 tsk | 2 tsk], hälften av persiljan, köttsaft från foliepaketet, en nypa salt och peppar. Sjud i 2-3 min. 

Skär ryggbiff i skivor.

6

Lägg upp pommes, salladslök och ryggbiff på tallrikar. Skeda svampsås över köttet och garnera med resterande persilja.