I kväll bjuder vi på en ytterst lyxig och spännande lördagsrätt. Vi ska nämligen laga supermör, perfekt stekt rumpstek! Som tillbehör svänger vi hop ostgratinerad potatis och broccoli och rostade morötter med citron och dragon. Ingen helgmiddag är komplett utan sås – så vi serverar kött, potatis och grönsaker med en ljuvligt krämig bearnaisedipp!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
400 g
Småpotatis
250 g
Broccoli
3 st
Morot
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 st
Citron
1 portionspåse
Dragon
1 st
Schalottenlök
300 g
Rumpstek
7.5 g
Senap
(Innehåller Senap)
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
¼ tsk
Salt (steg 1)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Halvera potatis (oskalad) och placera den på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller till gyllene och mjuka.
Under tiden, skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.
Halvera morot (oskalad).
Placera morotshalvor på en ny plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 10–15 min, eller tills mjuka.
När det återstår 10 min av potatisens tillagningstid, tillsätt broccoli på plåten och blanda med en skvätt olivolja och riven ost.
Rosta resterande tid, tills ost är gyllene.
Skär citron i klyftor.
Finhacka schalottenlök och dragon.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
Stek schalottenlök i 1–2 min, tills mjuk. Lägg över i en liten skål och sätt åt sidan.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt.
Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.
TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.
Under tiden, rör i senap [½ paket, 2P], majonnäs, hälften av dragonen, en nypa salt och peppar i skålen med schalottenlök.
Skär kött i tunna skivor.
Lägg upp kött, rostad morot, potatis och broccoli på tallrikar.
Toppa morot med resterande dragon och en skvätt citronsaft.
Toppa köttet med en klick bearnaisedipp och servera resten vid sidan av.