Stekt rumpstek och bearnaisedipp
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt rumpstek och bearnaisedipp

Stekt rumpstek och bearnaisedipp

med rostade morötter och gratinerad broccoli

I kväll bjuder vi på en ytterst lyxig och spännande lördagsrätt. Vi ska nämligen laga supermör, perfekt stekt rumpstek! Som tillbehör svänger vi hop ostgratinerad potatis och broccoli och rostade morötter med citron och dragon. Ingen helgmiddag är komplett utan sås – så vi serverar kött, potatis och grönsaker med en ljuvligt krämig bearnaisedipp!

Taggar:
Glutenfri
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Mjölk
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Småpotatis

250 g

Broccoli

3 st

Morot

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 st

Citron

1 portionspåse

Dragon

1 st

Schalottenlök

300 g

Rumpstek

7.5 g

Senap

(Innehåller Senap)

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4803 kJ
Energi (kcal)1148 kcal
Fett26 g
varav mättat5.2 g
Kolhydrater51.3 g
varav socker18.5 g
Protein44.4 g
Salt2.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Halvera potatis (oskalad) och placera den på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller till gyllene och mjuka. 

Rosta morötter
2

Under tiden, skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.

Halvera morot (oskalad).

Placera morotshalvor på en ny plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 10–15 min, eller tills mjuka. 

Gratinera broccoli
3

När det återstår 10 min av potatisens tillagningstid, tillsätt broccoli på plåten och blanda med en skvätt olivolja och riven ost. 

Rosta resterande tid, tills ost är gyllene.

Stek schalottenlök
4

Skär citron i klyftor.

Finhacka schalottenlök och dragon.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.

Stek schalottenlök i 1–2 min, tills mjuk. Lägg över i en liten skål och sätt åt sidan.

Stek kött
5

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt.

Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.

Under tiden, rör i senap [½ paket, 2P], majonnäs, hälften av dragonen, en nypa salt och peppar i skålen med schalottenlök.

 

Servera
6

Skär kött i tunna skivor.

Lägg upp kött, rostad morot, potatis och broccoli på tallrikar.

Toppa morot med resterande dragon och en skvätt citronsaft.

Toppa köttet med en klick bearnaisedipp och servera resten vid sidan av.