topBanner
Stekt kyckling

Stekt kyckling

med löksky, potatismos och lila morot

Förbered dig på stående ovationer från familjen efter du serverat detta otroligt goda recept! Denna barnvänliga husman i modern tappning har vi nämligen svårt att se inte skulle tilltala - stekt kyckling ihop med lent potatismos, rostade lila morötter och en gudomligt god karamelliserad löksås gjord med timjan och barnvänlig rödvinssås. Dessutom klar på ynka 30 min!

Taggar:BarnvänligUnder 600 kcal
Allergener:sulfitermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

500 g

Potatis

1 st

Morot, lila

2 st

Morot

1 påse

Bladpersilja

1 st

Rödlök

60 g

Rödvinssås

(Innehållersulfiter)

1 påse

Timjan

300 g

Kycklingbröstfilé

4 g

Vitlöksflörter

Ingår inte i din leverans

1.5 msk

Smör* (steg 1)

(Innehållermjölk)

2 msk

Mjölk* (steg 1)

(Innehållermjölk)

¼ tsk

Salt* (steg 1)

tsk

Socker* (steg 4)

½ dl

Vatten* (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2394 kJ
Energi (kcal)572 kcal
Fett17 g
varav mättat8 g
Kolhydrater63 g
varav socker17 g
Protein43 g
Salt2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Ugnsform
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp lättsaltat vatten* i en medelstor kastrull. Skär potatis i 2 cm stora bitar. Grovhacka persilja. Koka potatis i 10-15 min, eller tills den enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg sedan tillbaka potatisen i kastrullen. Mosa med smör* [11/2 msk | 3 msk], mjölk* [2 msk | 4 msk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och hälften av persiljan till ett grovt mos.

2

Skiva morötter tunt diagonalt. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja*. Tillaga i ugnen i 14-18 min.

3

Krydda kyckling med Vitlöksflörter, en nypa salt* och peppar* på båda sidorna. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling tills gyllene på båda sidorna, 2-3 min. För sedan över den på en plåt med bakplåtspapper och baka i ugnen tills genomstekt, 10-12 min.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Skiva rödlök tunt. Plocka bladen från timjan [2 kvistar | 4 kvistar]. Hetta upp en skvätt olivolja* i en mindre kastrull på medelhög värme. Fräs löken i 5-6 min under omrörning tills den är mjuk. Rör i balsamvinäger, timjan och en nypa socker*. Stek i ytterligare 2-3 min, eller tills löken har karamelliserats.

TIPS: Håll timjankvisten i toppen och dra försiktigt fingrarna neråt så att bladen trillar av.

5

Tillsätt rödvinsås och vatten* [1/2 dl | 1 dl] till kastrullen. Koka i 5-6 min, eller tills såsen tjocknat något. Smaka av med salt* och peppar*.

6

Fördela potatismos, morötter och kyckling mellan era tallrikar. Skeda över karamelliserad löksås och strö över resterande persilja.