Stekt kolja och citronsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt kolja och citronsås

Stekt kolja och citronsås

med rädissallad och rostad potatis

Veckans fisk är kolja, som vi steker tillsammans med en ljuvlig citronsås med dill. Härliga tillbehör är rostad potatis, palsternacka och lök, och en färgsprakande sallad med zucchini, rädisa och spenat. Vi serverar härligheterna med krämig majonnäs.

Taggar:
Under 650 kcal
Glutenfri
Allergener:
Fisk
Selleri
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Kolja

(Innehåller Fisk)

½ st

Citron

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 portionspåse

Dill

400 g

Småpotatis

1 st

Lök

1 st

Palsternacka

½ st

Zucchini

75 g

Rädisor

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

Ingår inte i din leverans

½ dl

Vatten (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 4)

1 msk

Smör (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2325 kJ
Energi (kcal)556 kcal
Fett21.4 g
varav mättat5.8 g
Kolhydrater51.9 g
varav socker11.8 g
Protein36.6 g
Salt1.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft). 

Halvera potatis. Tärna palsternacka (oskalad) i 2 cm stora bitar. Skär lök i 1 cm breda klyftor.

Placera potatis, palsternacka och lök på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen i 25-35 min, tills mjuka. 

Förbered råvaror
2

Halvera rädisor.

Skär zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm tunna halvmånar.

Skölj spenat.

Finhacka dill.

Skär citron [½ st, 2P] i klyftor.

Blanda vatten [1/2 dl |  1 dl], grönsaksbuljong, dill och en generös skvätt citronsaft i en liten skål. 

Gör rädissallad
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek zucchini och rädisor under omrörning i 3-4 min, tills lätt brynta.

Krydda med en nypa salt och peppar.

Ställ åt sidan i en skål tillsammans med spenaten. Blanda precis innan servering.

Stek fisk
4

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt och peppar, när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek fisk i 2-3 min på ena sidan.

Tillsätt buljong
5

Sänk till medelvärme, vänd fisk och häll i dillbuljong och smör [1 msk | 2 msk].

Stek i ytterligare 2-3 min, tills genomstekt. 

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp rostade grönsaker, rädissallad, fisk och en klick majonnäs på tallrikar.

Ringla buljong över fisken.