Sydostasiatisk fläskwok
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sydostasiatisk fläskwok

Sydostasiatisk fläskwok

med vitlöksris och stekta grönsaker

Sugen på asiatiska smaker? Spänn fast säkerhetsbältet, för nu åker vi österut på en kulinarisk resa som heter duga med vårt recept på kryddig fläskkotlett som serveras wokad med stekta grönsaker och aromatiskt vitlöksris.

Taggar:
Barnvänlig
Mjölkfri
Snabb
Allergener:
Sesam
Soja
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Vegansk sesammajonnäs

(Innehåller: Sesam, Soja, Vete, Gluten)

300 g

Fläskkotlett hel

150 g

Jasminris

1 st

Pak choi

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

4 g

Ga-Laksa

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Kålrabbi, vit

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till kött

1 tsk

Socker till sås

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3077 kJ
Energi (kcal)736 kcal
Fett30.8 g
varav mättat6.2 g
Kolhydrater76.3 g
varav socker11.1 g
Protein38.6 g
Salt5.8 g

Instruktioner

Koka vitlöksris
1

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelhög värme.

Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skala och skär kålrabbi i 1/2 cm tjocka stavar.

Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.

Grovhacka pak choi.

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek morot i 3–4 min, tills den börjar mjukna.

Tillsätt pak choi och salt och stek i ytterligare 2 min, tills den mjuknat. Ställ åt sidan i en skål.

Förbered kött
4

Under tiden, skär kött i 2 cm breda strimlor på en separat skärbräda. Krydda med salt.

Stek kött
5

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme (torka inte ur den). Tillsätt en skvätt olivolja vid behov.

Stek kött och Ga-Laksa i 2–3 min.

Tillsätt stekta grönsaker, sojasås och socker. Stek under omrörning i 1 min, eller tills köttet är genomstekt.

Krydda med salt och en nypa peppar.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!

Servera
6

Lägg upp ris i skålar och toppa med fläskkött och stekta grönsaker.

Ringla över sesammajonnäs och garnera med kålrabbi.