topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Southeast Asian pork

med vitlökskokt ris och stekta grönsaker

Det sydostasiatiska köket kännetecknas av lättlagade rätter med olika starka aromatiska komponenter. Det får ni exempel på här med detta spännande recept med massor av härliga ingredienser. Vitlöksriset sköter sig själv på spisen, samtidigt som vi steker kött och grönsaker med asiatiska kryddor, och så serverar vi härligheterna med svart sesammajonnäs och gurkskivor. Enklare än så här blir det inte att laga asiatiskt!

Taggar:
Barnvänlig
Mjölkfri
Allergener:
Sesam
Soja
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Kålrabbi, vit

150 g

Jasminris

4 g

Ga-Laksa

1 st

Vitlöksklyfta

300 g

Fläskkotlett hel

1 st

Morot

50 g

Vegansk sesammajonnäs

(Innehåller Sesam, Soja, Vete, Gluten)

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 st

Pak choi

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 tsk

Socker (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2934 kJ
Energi (kcal)701 kcal
Fett27.2 g
varav mättat5.7 g
Kolhydrater75.8 g
varav socker11.1 g
Protein38.6 g
Salt4.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka vitlöksris
1

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

2

Skär gurka i tunna skivor. Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar. Grovhacka pak choi.

Stek grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek morot tills mjuk, 3-4 min. Stek pak choi tills den mjuknar, 2 min. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Lägg över till en skål.

Marinera kött
4

Skär kött i tunna strimlor på en separat skärbräda. Blanda Ga-Laksa, en nypa salt och en skvätt olivolja i en medelstor skål. Tillsätt köttstrimlor och blanda väl.

Stek kött
5

Hetta upp stekpannan på medelhög värme, och tillsätt en skvätt olivolja vid behov. Stek kött under omrörning tills gyllene, 2-3 min. Tillsätt stekta grönsaker, sojasås [1/2 paket, 2P] och socker [1 tsk | 2 tsk]. Rör om tills uppvärmt och smaka av med salt och peppar.

6

Lägg upp ris i skålar. Toppa med fläskkött, stekta grönsaker och gurkskivor. Servera med en klick sesammajonnäs.