Sugen på asiatiska smaker? Spänn fast säkerhetsbältet, för nu åker vi österut på en kulinarisk resa som heter duga med vårt recept på kryddig fläskkotlett som serveras wokad med stekta grönsaker och aromatiskt vitlöksris.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
50 g
Vegansk sesammajonnäs
(Innehåller: Sesam, Soja, Vete, Gluten)
300 g
Fläskkotlett hel
150 g
Jasminris
1 st
Pak choi
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
4 g
Ga-Laksa
1 st
Vitlöksklyfta
½ st
Kålrabbi, vit
1 st
Morot
½ msk
Olja till ris
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
½ msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till kött
1 tsk
Socker till sås
¼ tsk
Salt till sås
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelhög värme.
Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, skala och skär kålrabbi i 1/2 cm tjocka stavar.
Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.
Grovhacka pak choi.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek morot i 3–4 min, tills den börjar mjukna.
Tillsätt pak choi och salt och stek i ytterligare 2 min, tills den mjuknat. Ställ åt sidan i en skål.
Under tiden, skär kött i 2 cm breda strimlor på en separat skärbräda. Krydda med salt.
Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme (torka inte ur den). Tillsätt en skvätt olivolja vid behov.
Stek kött och Ga-Laksa i 2–3 min.
Tillsätt stekta grönsaker, sojasås och socker. Stek under omrörning i 1 min, eller tills köttet är genomstekt.
Krydda med salt och en nypa peppar.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!
Lägg upp ris i skålar och toppa med fläskkött och stekta grönsaker.
Ringla över sesammajonnäs och garnera med kålrabbi.