Föll ni för den frestande titeln på detta recept? Vi garanterar att ni inte blir besvikna över resultatet. Ikväll experimenterar vi nämligen med nya smaksensationer och bjuder på både lax, bacon och potatisallad. Laxen steker vi och glaserar med honung och senap. Bacon lindar vi om haricots verts, och potatissalladen innehåller senap, spenat och dill.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
400 g
Småpotatis
125 g
Bacon, skivor
150 g
Haricots verts
30 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
½ st
Citron
1 portionspåse
Dill
4 g
Vitlöksflörter
20 g
Honung- & senapsdressing
(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)
25 g
Grov senap
(Innehåller Senap)
250 g
Laxfilé
(Innehåller Fisk)
150 ml
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
½ tsk
Salt (steg 5)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Förvärm din grill så att den blir väldigt het.
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Halvera potatis (oskalad) och koka i 12-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet, lägg tillbaka potatis i kastrullen och krydda med salt och peppar. Täck med lock och ställ åt sidan.
Under tiden, hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek bacon i 3-4 min, vänd efter halva tiden, eller tills gyllene men fortfarande mjuk.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper och låt svalna något.
Under tiden, ansa haricots verts. Skölj spenat. Halvera citron [1/2 st, 2P]. Finhacka dill.
Placera haricots verts på en plåt med bakplåtspapper, och blanda med lite olivolja, hälften av Vitlöksflörter, en nypa salt och peppar.
Linda haricots verts med bacon (2 knyten per person). Placera resterande bacon på plåten.
Rosta i ugnen i 10-12 min, eller tills haricots verts är mjuka och bacon är knaprig.
Under tiden, pensla lax generöst med olivolja på alla sidor och krydda med resterande Vitlöksflörter och salt.
Placera fisk på grillen med skinnsidan ner. Grilla i 6–8 min, eller tills skinnet släpper enkelt. Vänd och grilla i ytterligare 1–2 min, eller tills gyllene och genomstekt. Låt vila under folie tills servering.
Medan laxen grillas, blanda honungs- och senapsdressing, en skvätt citronsaft och hälften av senapen i en liten skål.
TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
Blanda crème fraiche, resterande senap, citronsaft [2 tsk | 4 tsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.
Rör i potatis, spenat och dill (spara lite till garnering).
Lägg upp grillad lax, baconlindade bönor och potatissallad på tallrikar. Ringla honungs- och senapssås över laxen.
Strö baconskivor över potatissalladen.
Garnera med dill.