Sojaglaserad fläskkött
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sojaglaserad fläskkött

Sojaglaserad fläskkött

med vitlöksris och ugnsbakad broccoli

Här bjuder vi på en riktigt lyxig och spännande lördagsrätt. Ljuvlig fläskytterfilé, broccoli och pak choi som rostas i ugnen, och sen får spännande smak av en glaze med sojasås, sriracha och sweet chilisås. Samtidigt som kött och grönsaker rostas till perfektion, kokar vi vitlöksris, och picklar morot!

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Fläskkotlett hel

250

Broccoli

150

Basmatiris

1

Vitlöksklyfta

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

10

Sriracha

1

Pak choi

1

Morot

12.5

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

20

Sweet chilisås

Ingår inte i din leverans

¼

Olivolja (steg 3)

½

Vatten (steg 5)

½

Socker (steg 4)

3

Vatten (steg 3)

½

Salt (steg 3)

1

Vetemjöl (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)619 kcal
Energi (kJ)2588 kJ
Fett12.2 g
varav mättat4.5 g
Kolhydrater81.4 g
varav socker15.8 g
Protein44.1 g
Salt4.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Stek kött
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Torka av kött med hushållspapper, och krydda med salt* och peppar*. Lägg vetemjöl* [1 msk | 2 msk] på en tallrik och panera kött i mjöl. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kött i 2-3 min på varje sida, och överför sen till ena sida av en plåt med bakplåtspapper (diska inte stekpannan).

Rosta kött & broccoli
2

Skär broccoli i 2 cm buketter. Skär pak choi i 2 cm skivor. Placera broccoli på andra sidan av plåten. Blanda den med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta broccoli och kött i ugnen 6-7 min. Tillsätt sen pak choi, en skvätt olivolja* och en nypa salt* till plåten, och rosta i ytterligare 3-4 min.

Koka ris
3

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp olivolja* [1/4 msk | 1/2 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 30 sek. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Pickla morot
4

Skala morot i långa band med en potatisskalare. Blanda morot, socker* [1/2 tsk | 1 msk] och vitvinsvinäger [1/2 paket, 2P] i en skål, och ställ åt sidan.

Koka glaze
5

Vispa ihop sriracha [1/2 paket, 2P], sojasås och vatten* [1/2 dl | 1 dl] i en medelstor skål, och häll sen ner i stekpannan som du stekte köttet i. Koka såsen under omrörning på medelhög värme tills den tjocknat något, 1-2 min. Ta av från värme och tillsätt sweet chilisås [1/2 paket, 2P]. Skär kött i tunna skivor.

Servera
6

Rör om i ris med en gaffel, och lägg upp på tallrikar. Toppa med broccoli, pak choi och kött. Ringla över glaze och garnera med picklad morot.