HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSojaglaserad Fläskkött
topBanner
Sojaglaserad fläskkött

Sojaglaserad fläskkött

med vitlöksris och ugnsbakad broccoli

Här bjuder vi på en riktigt lyxig och spännande lördagsrätt. Ljuvlig fläskytterfilé, broccoli och pak choi som rostas i ugnen, och sen får spännande smak av en glaze med sojasås, sriracha och sweet chilisås. Samtidigt som kött och grönsaker rostas till perfektion, kokar vi vitlöksris, och picklar morot!

Taggar:Barnvänlig
Allergener:GlutenSojaSulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Fläskkotlett hel

250 g

Broccoli

150 g

Basmatiris

1 st

Vitlöksklyfta

25 ml

Sojasås

(InnehållerGluten, Soja)

10 g

Sriracha

200 g

Pak choi

1 st

Morot

12.5 ml

Vitvinsvinäger

(InnehållerSulfiter)

20 g

Sweet chilisås

Ingår inte i din leverans

¼ msk

Olivolja (steg 3)

½ dl

Vatten (steg 5)

½ tsk

Socker (steg 4)

3 dl

Vatten (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Vetemjöl (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)619 kcal
Energi (kJ)2588 kJ
Fett12.2 g
varav mättat4.5 g
Kolhydrater81.43 g
varav socker15.8 g
Protein44.09 g
Salt4.5 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Torka av kött med hushållspapper, och krydda med salt* och peppar*. Lägg vetemjöl* [1 msk | 2 msk] på en tallrik och panera kött i mjöl. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kött i 2-3 min på varje sida, och överför sen till ena sida av en plåt med bakplåtspapper (diska inte stekpannan).

2

Skär broccoli i 2 cm buketter. Skär pak choi i 2 cm skivor. Placera broccoli på andra sidan av plåten. Blanda den med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta broccoli och kött i ugnen 6-7 min. Tillsätt sen pak choi, en skvätt olivolja* och en nypa salt* till plåten, och rosta i ytterligare 3-4 min.

3

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp olivolja* [1/4 msk | 1/2 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 30 sek. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

4

Skala morot i långa band med en potatisskalare. Blanda morot, socker* [1/2 tsk | 1 msk] och vitvinsvinäger [1/2 paket, 2P] i en skål, och ställ åt sidan.

5

Vispa ihop sriracha [1/2 paket, 2P], sojasås och vatten* [1/2 dl | 1 dl] i en medelstor skål, och häll sen ner i stekpannan som du stekte köttet i. Koka såsen under omrörning på medelhög värme tills den tjocknat något, 1-2 min. Ta av från värme och tillsätt sweet chilisås [1/2 paket, 2P]. Skär kött i tunna skivor.

6

Rör om i ris med en gaffel, och lägg upp på tallrikar. Toppa med broccoli, pak choi och kött. Ringla över glaze och garnera med picklad morot.