topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb chili

Snabb chili

med nötfärs och mild yoghurtdressing

En mexikansk klassiker som hela familjen kommer att älska. Supersnabb chili med nötfärs, paprika och kidneybönor, får fantastisk smak av att stekas med rödvinssås och vår färdiga Tex-Mex kryddblandning. Serveras med läckert ris, limeklyftor og och en stor klick limeyoghurt.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Allergener:
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
tio minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Paprika

1 paket

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

250 g

Nötfärs

150 g

Basmatiris

½ paket

Kidneybönor

30 g

Rödvinssås

(Innehåller Sulfiter)

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

5 g

Tex-Mex

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3304 kJ
Energi (kcal)790 kcal
Fett27.5 g
varav mättat10.5 g
Kolhydrater87.5 g
varav socker30.2 g
Protein42.7 g
Salt5.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, eller till riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Kärna ur och skär paprika i tunna skivor. Skölj kidneybönor [1/2 paket, 2P] i en sil under kallt vatten.

Stek nötfärs & paprika
3

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på hög värme. Stek nötfärs i 4-5 min, eller tills brynt. Bryt upp eventuella klumpar med en träsked. Tillsätt paprika och stek i 2 min.

Koka sås
4

Rör i Tex-Mex, krossade tomater och rödvinssås [1/2 paket, 2P]. Tillsätt sedan kidneybönor och sjud såsen i 3-4 min. Krydda med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar*. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Krydda yoghurt
5

Blanda yoghurt med en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar. Toppa med chili och en klick yoghurt.