topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb bacon-arrabiata

Snabb bacon-arrabiata

med stekta körsbärstomater och färsk basilika

Ikväll ska vi ha pasta med bacon-arrabiata. Vi lagar en mustig sås med bacon, lök, paprika, körsbärstomater, vitlök och chili. Samtidigt kokar vi spaghetti, som vi sen blandar med såsen. Vi toppar med ost och basilika, och så är maten färdig.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Stark
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 burk

Tomatpuré

1 paket

Spaghetti

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

140 g

Bacon, tärnad

1 g

Chiliflakes

1 portionspåse

Basilika

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 st

Lök

1 st

Paprika

4 g

Vitlöksflörter

125 g

Körsbärstomater

4 g

Kycklingbuljong

4 g

Medelhavets Pärla

½ paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Socker (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3116 kJ
Energi (kcal)745 kcal
Fett28.1 g
varav mättat13.2 g
Kolhydrater86.9 g
varav socker20.9 g
Protein30.9 g
Salt3.1 g

Köksredskap

Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 8-9 min, eller tills "al dente".

När pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pasta i kastrullen. 

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. - "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.  

Stek bacon och grönsaker
2

Under tiden, tärna paprika i 2 cm stora bitar. Skär lök i tunna skivor.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon, lök, körsbärstomater, paprika, Vitlöksflörter, Medelhavets Pärla och chili i 3-4 min, tills mjuka.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Tillsätt pasta
3

Tillsätt matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P] socker [1/2 tsk | 1 tsk], tomatpuré, kycklingbuljong och sparat kokvatten [1 dl | 2 dl] till stekpannan, och sjud i 1 min.

Rör i färdig pasta.

Smaka av med salt och peppar.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen verkar tjock.

Servera
4

Lägg upp pasta i skålar.

Riv basilikablad. Strö över basilika och ost.