
Snabb bacon-arrabiata
med stekta körsbärstomater och färsk basilika
Härlig mysmat som kommer att slukas av hela familjen. Ikväll ska vi ha pasta med bacon-arrabiata. Vi lagar en mustig sås med bacon, schalottenlök, paprika, körsbärstomater, vitlök och chili. Samtidigt kokar vi spaghetti, som vi sen blandar med såsen. Vi toppar med ost, basilika och chili, och så är maten färdig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
1 burk
Tomatpuré
1 paket
Spaghetti
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)
140 g
Bacon, tärnad
1 g
Chili flakes
1 portionspåse
Basilika
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 st
Lök
1 st
Paprika
4 g
Vitlöksflörter
125 g
Körsbärstomater
4 g
Kycklingbuljong
4 g
Medelhavets Pärla
½ paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
Ingår inte i din leverans
½ tsk
Socker (steg 3)
Köksredskap
Instruktioner

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Koka pasta i 8-9 min, eller tills ‘al dente'. När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [2 dl | 4 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pasta i kastrullen, och ringla eventuellt över lite olivolja.

Hetta upp en stor och torr stekpanna på medelhög värme. Stek bacon, schalottenlök, körsbärstomater och paprika i 3-4 min, tills mjuka. Tillsätt vitlök, Vitlöksflörter och chili flakes. Stek i 1-2 min, tills väldoftande.

Tillsätt balsamvinäger, socker [1/2 tsk | 1 tsk], tomatpuré och pastavatten [1 dl | 2 dl] till stekpannan och blanda väl. Sjud i 1-2 min, tills såsen har tjocknat.

Lägg upp pasta i skålar. Strö över resterande basilika och riven ost.