Sesampanerad lax
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sesampanerad lax

Sesampanerad lax

med en persiljemajonnäs och äppelsallad

Sesamlax med sötpotatispommes är en härlig fiskrätt med spännande tillbehör som ger perfekt kontrast i smak och textur på tallriken. Laxen blir panerad i sesamfrön och steks sen ljuvligt spröd. Under tiden sköter sötpotatispommes kryddade med vitlök sig själva i ugnen. Vi svänger även ihop en fräsch sallad med picklad gurka och päron, och en krämig persiljemajo.

Taggar:
Glutenfri
Max 50g kolhydrater
Mjölkfri
Allergener:
Sulfiter
Senap
Ägg
Fisk
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

450 g

Sötpotatis

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1 portionspåse

Bladpersilja

250 g

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Korn, Kamut, Nötter, Havre, Jordnötter, Råg, Spelt, Vete)

60 g

Salladsmix

½ st

Citron

½ st

Äpple

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 5)

1 msk

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3162 kJ
Energi (kcal)756 kcal
Fett48.2 g
varav mättat7.1 g
Kolhydrater46 g
varav socker9.8 g
Protein32 g
Salt0.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Laga pommes
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär (oskalad) sötpotatis i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med Vitlöksflörter [1/2 paket, 2P], lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka överst i ugnen i 20 minuter, eller tills gyllene.

Pickla gurka
2

Skär gurka i tunna skivor. Tillsätt gurka, vitvinsvinäger, vatten* [1/4 dl | 1/2 dl], socker* [1 tsk | 2 tsk] och en nypa salt* till en liten skål. Blanda så gurka täcks av vätska och ställ åt sidan tills vidare. Finhacka persilja och blanda den med majonnäs i en liten skål.

Panera lax
3

Fördela sesamfrön på en tallrik. Torka lax med hushållspapper, ringla över lite olivolja* och krydda generöst med salt* och peppar*. Panera lax med skinnsidan ner i sesamfrön så den täcks.

Stek lax
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme, när det återstår 5 min av pommes tillagningstid. Stek lax med skinnsidan neråt i 3-4 min. Vänd och stek i 3-4 min (beroende på tjocklek) tills precis genomstekt. TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Blanda sallad
5

Skölj salladsmix. Skär päron [1/2 st, 2P] i tunna skivor. Häll av lag från gurkan. Blanda gurka, päron och salladsmix i en stor skål. Ringla över lite olivolja*, smaka av med salt* och peppar*, och blanda väl.

Servera
6

Lägg upp sesamlax, sötpotatispommes och picklad gurksallad på tallrikar. Servera med persiljemajonnäs.