Stekt guldsparid och krispig prosciutto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt guldsparid och krispig prosciutto

Stekt guldsparid och krispig prosciutto

med krossad potatis och örtsås

Guldsparid är kanske inte en fisk du har stött på förut, men vi lovar att den inte kommer att göra dig besviken! Vi steker den gyllene och spröd och serverar med ugnsrostad potatis som vi krossar och toppar med riven ost och krispig prosciutto. Samtidigt steker vi haricots verts och spenat och lagar en krämig örtsås med citron, dill, gräslök, schalottenlök och matlagningsgrädde.

Taggar:
Glutenfri
Proteinrik
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Fisk
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Guldsparid

(Innehåller Fisk)

400 g

Småpotatis

50 g

Prosciutto

1 paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1 st

Schalottenlök

½ st

Citron

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

150 g

Haricots verts

1 portionspåse

Dill

1 portionspåse

Gräslök

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 5)

2 msk

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3675 kJ
Energi (kcal)878 kcal
Fett56.7 g
varav mättat25 g
Kolhydrater61.9 g
varav socker8.7 g
Protein65.8 g
Salt2.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Halvera potatis och placera dem med skärsidan ned på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.Rosta i 25–35 minuter, eller tills gyllene.

Under tiden, skölj spenat.

Ansa haricots verts.

Finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka schalottenlök, dill och gräslök.

Halvera citron [1/2 st, 2P].

Stek grönsaker
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek haricots verts i 2–3 min.

Tillsätt spenat och stek i 1–2 min, eller tills den mjuknat.

Krydda med en generös nypa salt och peppar och ställ åt sidan på en tallrik täckt med folie.

Krossa potatis
3

Blanda vitlök, olivolja [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar.

Ta ut potatis ur ugnen när det återstår 10 min av tillagningstiden.

Krossa potatishalvor lätt med botten av en skål eller panna.

Ringla över vitlöksolja och finriven ost, och rosta återstående tid tills spröda och gyllene.

Placera prosciutto på en ny plåt med bakplåtspapper och rosta i 5–8 min, tills spröd.

Stek fisk
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av fisk med hushållspapper, och krydda med en nypa salt.

Stek fisk med skinnsidan ner i 3–4 min, eller tills skinnet är gyllene och krispigt.

Vänd försiktigt fisken och stek i ytterligare 1 min.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Laga sås
5

Under tiden, hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme.

Fräs schalottenlök i 1–2 min, eller tills mjuk.

Tillsätt matlagningsgrädde, dill, gräslök, en generös skvätt citronsaft, vatten [2 msk | 4 msk], en nypa salt och peppar.

Sjud 1–2 min, eller tills såsen är genomvarm och har tjocknat.

Servera
6

Lägg upp potatis, fisk, spenat och haricots verts på tallrikar.

Bryt prosciutto i bitar och strö över potatis.

Toppa fisk med citronsås.