topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rödvinsstekt kyckling

Rödvinsstekt kyckling

med potatisstomp och krispig kålsallad

Kyckling och potatis kan tillagas på många sätt. Prova detta spännande recept med många olika smaker. Vi steker kyckling med en ljuvlig sås med rödvin och apelsin. Potatisen kokar vi och förvandlar till ett grovt potatismos. Fräscht tillbehör är en krispig kålsallad med både grönkål och rödkål, och en härlig dressing med senap och honung.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Proteinrik
Allergener:
Senap
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bakpotatis

12.5 g

Honung

12 g

Grov senap

(Innehåller Senap)

50 g

Grönkål, skuren

75 g

Rödkål, förskuren

280 g

Kycklinginnerfilé

60 g

Rödvinssås

(Innehåller Sulfiter)

4 g

Kycklingbuljong

½ g

Torkad timjan

1 st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 4)

1 msk

Smör (steg 5)

½ dl

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2751 kJ
Energi (kcal)658 kcal
Fett41.8 g
varav mättat8.5 g
Kolhydrater61.7 g
varav socker15.1 g
Protein40.6 g
Salt5.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Gör potatismos
1

Koka upp en kastrull med saltat* vatten*. Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar. Koka potatis i 10-12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vatten och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Mosa grovt tillsammans med smör* [1 msk | 2 msk] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.

Blanda dressing
2

Blanda senap, honung [1/2 st, 2P], olivolja* [1 msk | 2 msk] och en nypa salt* och peppar* i en stor skål.

Tillsätt kål
3

Tillsätt grönkål och rödkål till dressingen och massera med händerna i 30 sek tills mjuk.

Stek kyckling
4

Krydda kyckling med en nypa salt*. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling under omrörning i 5-6 min, tills brynt och genomstekt. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Tillsätt rödvinssås
5

Halvera apelsin. Tillsätt rödvinssås, vatten* [2 msk | 4 msk] och apelsinjuice till stekpannan under omrörning och koka upp tills krämig. Ta stekpannan av värme.

Servera
6

Lägg upp potatismos på tallrikar. Toppa med kyckling och rödvinssås, och servera med krispig kålsallad.