Kyckling och potatis kan tillagas på många sätt. Prova detta spännande recept med många olika smaker. Vi steker kyckling med en ljuvlig sås med rödvin och apelsin. Potatisen kokar vi och förvandlar till ett grovt potatismos. Fräscht tillbehör är en krispig kålsallad med både grönkål och rödkål, och en härlig dressing med senap och honung.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Bakpotatis
12.5 g
Honung
12 g
Grov senap
(Innehåller Senap)
50 g
Grönkål, skuren
75 g
Rödkål, förskuren
280 g
Kycklinginnerfilé
60 g
Rödvinssås
(Innehåller Sulfiter)
4 g
Kycklingbuljong
½ g
Torkad timjan
1 st
Vitlöksklyfta
3 msk
Mjölk (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 4)
1 msk
Smör (steg 5)
½ dl
Vatten (steg 5)
Koka upp en kastrull med saltat* vatten*. Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar. Koka potatis i 10-12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vatten och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Mosa grovt tillsammans med smör* [1 msk | 2 msk] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.
Blanda senap, honung [1/2 st, 2P], olivolja* [1 msk | 2 msk] och en nypa salt* och peppar* i en stor skål.
Tillsätt grönkål och rödkål till dressingen och massera med händerna i 30 sek tills mjuk.
Krydda kyckling med en nypa salt*. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling under omrörning i 5-6 min, tills brynt och genomstekt. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Halvera apelsin. Tillsätt rödvinssås, vatten* [2 msk | 4 msk] och apelsinjuice till stekpannan under omrörning och koka upp tills krämig. Ta stekpannan av värme.
Lägg upp potatismos på tallrikar. Toppa med kyckling och rödvinssås, och servera med krispig kålsallad.