Arrabiata är en klassisk italiensk pastasås med tomat och chiliflakes. Vår version innehåller även blandfärs, zucchini och körsbärstomater. Vi serverar med spaghetti och toppar med ost och färsk basilika. En lättlagad och läcker pastarätt för hela familjen!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Blandfärs
4 g
Vitlöksflörter
1 st
Zucchini
125 g
Körsbärstomater
1 st
Schalottenlök
1 st
Vitlöksklyfta
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1 paket
Spaghetti
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Senap, Soja)
1 portionspåse
Basilika
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 burk
Tomatpuré
1 g
Chiliflakes
2 dl
Sparat pastavatten
½ msk
Olja till stekning
½ tsk
Salt till grönsaker
½ tsk
Socker till sås
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, tärna zucchini i 2 cm stora bitar.
Skär schalottenlök i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek blandfärs, schalottenlök, körsbärstomater, zucchini och salt i 4–5 min, eller tills köttfärsen är brynt och grönsakerna mjuka.
Tillsätt vitlök, Vitlöksflörter och chiliflakes. Stek i 1–2 min, eller tills väldoftande.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Tillsätt balsamvinäger, tomatpuré, sparat pastavatten och socker till stekpannan.
Rör om och sjud i 1–2 min, tills såsen har tjocknat.
Rör ner pasta och hälften av osten i stekpannan.
Lägg upp pasta i skålar.
Toppa med rivna basilikablad och resterande ost.