Snabb arrabiata på blandfärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb arrabiata på blandfärs

Snabb arrabiata på blandfärs

med körsbärstomater och färsk basilika

Arrabiata är en klassisk italiensk pastasås med tomat och chiliflakes. Vår version innehåller även blandfärs, zucchini och körsbärstomater. Vi serverar med spaghetti och toppar med ost och färsk basilika. En lättlagad och läcker pastarätt för hela familjen!

Taggar:
Snabb
Stark
Allergener:
Sulfiter
Vete
Gluten
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Blandfärs

4 g

Vitlöksflörter

1 st

Zucchini

125 g

Körsbärstomater

1 st

Schalottenlök

1 st

Vitlöksklyfta

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 paket

Spaghetti

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Senap, Soja)

1 portionspåse

Basilika

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 burk

Tomatpuré

1 g

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

2 dl

Sparat pastavatten

½ msk

Olja till stekning

½ tsk

Salt till grönsaker

½ tsk

Socker till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3339 kJ
Energi (kcal)798 kcal
Fett33.4 g
varav mättat14.2 g
Kolhydrater80 g
varav socker13.9 g
Protein40.9 g
Salt2.1 g

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, tärna zucchini i 2 cm stora bitar.

Skär schalottenlök i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Stek blandfärs & grönsaker
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek blandfärs, schalottenlök, körsbärstomater, zucchini och salt i 4–5 min, eller tills köttfärsen är brynt och grönsakerna mjuka.

Tillsätt vitlök, Vitlöksflörter och chiliflakes. Stek i 1–2 min, eller tills väldoftande.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Laga sås
4

Tillsätt balsamvinäger, tomatpuré, sparat pastavatten och socker till stekpannan.

Rör om och sjud i 1–2 min, tills såsen har tjocknat.

Tillsätt pasta & ost
5

Rör ner pasta och hälften av osten i stekpannan.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar.

Toppa med rivna basilikablad och resterande ost.