HelloFresh
Krispig kyckling

Krispig kyckling

med pommes och morotssallad

Barnvänlig

Hypnotisera de minsta i familjen med ljudeffekterna från dina lustfyllda tuggor när du äter vår krispiga kyckling och se på när deras små munnar börjar vattnas. Servera tillsammans med pommes och en uppfriskande morotssallad.

Allergener:glutenäggmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

300 g

Kycklingbröstfilé

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

100 g

Gemsallad

2 st

Morot

150 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

25 g

Ketchup

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg*

(Innehållerägg)

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2937 kJ
Energi (kcal)702 kcal
Fett17 g
varav mättat8 g
Kolhydrater86 g
varav socker26 g
Kostfiber13 g
Protein49 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C. 

Skär potatis till pommes frites och lägg dessa på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och krydda med salt och peppar*. 

Baka i ugnen tills pommesen har blivit krispiga, 30-35 min.

2

Skär kycklingfiléer i strimlor.

Vispa ägg i en djup tallrik. Blanda panko med en nypa salt och peppar* i ytterligare en tallrik. 

Panera kycklingstrimlorna genom att först vända dem i ägg*, sedan i panko. 

Tips: Har du inga ägg hemma kan du använda 1 dl mjölk istället.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme - oljan ska täcka botten på stekpannan. 

Fritera kycklingen i 5-7 min tills den är genomstekt och krispig. 

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt utan inslag av rosa.

4

Skiva gemsallad. Grovriv morot.

Blanda gemsallad och morötter tillsammans med en skvätt olivolja, en nypa salt och peppar* i en bunke.

5

Blanda gräddfil med ketchup i en skål.

6

Servera den krispiga kycklingen med pommes, morotssallad och en klick dressing.

Smaklig måltid!