topBanner
Pumparisotto

Pumparisotto

med brynt salviasmör och parmesan

Vad gör man i Italien vid Halloween? Antagligen äter man vår pumparisotto som legat och dragit sig i salviasmör tills den ser så god ut att alla utklädda barn kommer att be om en portion istället för godis. Krispiga pinjenötter i maskopi med parmesan och en skvätt citron fulländar den här monstruöst goda risotton.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sellerinöttermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid55 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Lök

3 st

Vitlöksklyfta

½ st

Butternutpumpa

2 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

150 g

Risottoris

20 g

Mandlar

(Innehållernötter)

1 påse

Salvia

2 st

Parmesan

(Innehållermjölk)

½ st

Citron

1 påse

Spenat

Ingår inte i din leverans

1 l

Vatten*

40 g

Smör*

(Innehållermjölk)

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2833 kJ
Energi (kcal)677 kcal
Fett27 g
varav mättat14 g
Kolhydrater87 g
varav socker8 g
Protein18 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten* i en vattenkokare. Finhacka lök och vitlök. Skala och tärna butternutpumpa [1/2 st, 2 pers] i 1 cm stora bitar.

Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs lök, vitlök och butternutbitarna tills de blivit mjuka, 10-12 min.

TIPS: 1) Skala pumpan med en grönsaksskalare. 2) Tänk på att använda en stor vass kniv när du delar pumpan och var försiktig!

2

Lös upp grönsaksbuljongen i det kokande vattnet* [1 l, 2 pers | 2 l, 4 pers] i en bunke.

Tillsätt risottoriset till stekpannan och rör runt i 1 min. Häll därefter i 1 dl buljong och rör om.

Låt riset sjuda och absorbera buljongen innan du häller i ytterligare 1 dl. Repetera proceduren tills riset är krämigt, 30-35 min.

3

Grovhacka mandlar.

Hetta upp en torr stekpanna på medelvärme och rosta mandlarna, 3-4 min.

Ta av stekpannan från värmen och lägg mandlarna åt sidan i en skål.

4

Finhacka salviabladen.

När risotton har 5 min kvar, hetta upp stekpannan du använde till mandlarna på låg till medelvärme och tillsätt smör* [40 g | 80 g]. Stek tills det börjar skumma och få färg, 1-2 min.

Tillsätt salvian och fräs tills det doftar ljuvligt, ca 1 min. Ta av stekpannan från värmen och sätt åt sidan.

5

Finriv parmesan (lägg lite åt sidan till garnering) och rör ner resten i risotton tillsammans med det brynta smöret och spenat. Rör runt till parmesanen smält och spenaten sloknat. Smaksätt med en nypa salt och peppar.

Dela citron [1/2 st, 2 pers] i klyftor.

6

Fördela risotton mellan era skålar och toppa med en skvätt citronjuice. Strö över parmesan och rostade mandlar. Krydda med en nypa salt och peppar.

Smaklig måltid!