HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPumparisotto
topBanner
Pumparisotto

Pumparisotto

med brynt salviasmör och parmesan

Risotto is a delight, and it's even better when it's minimal fuss! This version comes together in the oven, leaving you time to create a quick and flavourful sage brown butter to stir through the finished dish. This easy addition takes this vegetarian meal to the next level – taste it and see!

Allergener:sellerinöttermjölkägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid45 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Spenat

20 g

Lök

2.67 msk

Vitlöksklyfta

10 dl

Butternutpumpa

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

Risottoris

Mandlar

(Innehållernötter)

Salvia

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

Citron

Ingår inte i din leverans

Smör*

(Innehållermjölk)

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2003.5159 kJ
Energi (kcal)478.8518 kcal
Fett22.6702 g
varav mättat11.2 g
Kolhydrater60.17 g
varav socker0.5 g
Protein7.479 g
Salt0 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten* i en vattenkokare. Finhacka lök och vitlök. Skala och tärna butternutpumpa [1/2 st, 2 pers] i 1 cm stora bitar. Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs lök, vitlök och butternutbitarna tills de blivit mjuka, 10-12 min. TIPS: 1) Skala pumpan med en grönsaksskalare. 2) Tänk på att använda en stor vass kniv när du delar pumpan och var försiktig!

2

Lös upp grönsaksbuljongen i det kokande vattnet* [1 l, 2 pers | 2 l, 4 pers] i en bunke. Tillsätt risottoriset till stekpannan och rör runt i 1 min. Häll därefter i 1 dl buljong och rör om. Låt riset sjuda och absorbera buljongen innan du häller i ytterligare 1 dl. Repetera proceduren tills riset är krämigt, 30-35 min.

3

Grovhacka mandlar. Hetta upp en torr stekpanna på medelvärme och rosta mandlarna, 3-4 min. Ta av stekpannan från värmen och lägg mandlarna åt sidan i en skål.

4

Finhacka salviabladen. När risotton har 5 min kvar, hetta upp stekpannan du använde till mandlarna på låg till medelvärme och tillsätt smör* [40 g | 80 g]. Stek tills det börjar skumma och få färg, 1-2 min. Tillsätt salvian och fräs tills det doftar ljuvligt, ca 1 min. Ta av stekpannan från värmen och sätt åt sidan.

5

Finriv parmesan (lägg lite åt sidan till garnering) och rör ner resten i risotton tillsammans med det brynta smöret och spenat. Rör runt till parmesanen smält och spenaten sloknat. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*. Dela citron [1/2 st, 2 pers] i klyftor.

6

Fördela risotton mellan era skålar och toppa med en skvätt citronjuice. Strö över parmesan och rostade mandlar. Krydda med en nypa salt* och peppar*.