Prosciuttolindad fläskytterfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Prosciuttolindad fläskytterfilé

Prosciuttolindad fläskytterfilé

med ostronskivling och tryffelmos

Fläskytterfilé, prosciutto, ostronskivling och tryffelolja – visst börjar det redan vattnas i munnen? I kväll står en riktig festmiddag på menyn, och du får chansen att känna dig som en äkta mästerkock. Vi bryner prosciuttolindad fläskytterfile i stekpannan, och sedan sköter den sig själv i ugnen medan vi svänger ihop tryffelmos, broccolini med krispig pankotopping och en ljuvlig svampsås med dragon. Sedan kan den kulinariska upplevelsen börja!

Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Fläskytterfilé

200 g

Ostronskivling

2 st

Vitlöksklyfta

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

8 ml

Tryffelolja

50 g

Prosciutto

500 g

Bakpotatis

1 portionspåse

Dragon

4 g

Kycklingbuljong

150 g

Broccolini

10 g

Pinjenötter

(Kan innehålla Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Smör (steg 5)

½ dl

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4184 kJ
Energi (kcal)1000 kcal
Fett60 g
varav mättat28.5 g
Kolhydrater67.6 g
varav socker10.3 g
Protein54.4 g
Salt4.8 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Laga mos
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
 
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
 
Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.
 
Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
 
Häll av vattnet, och mosa potatis tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
 
TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Stek kött
2

Linda prosciutto runt kött.
 
Hetta upp olivolja [1/2 msk| 1 msk] i en stor stekpanna på hög värme.
 
Stek kött i 2 min per sida, eller tills brynt.
 
Lägg över det på en plåt med bakplåtspapper, och rosta i ugnen i 12–15 min.
 
Ta ut köttet och låt det vila i ett foliepaket
tills servering.
 
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Rosta broccolini
3

Placera broccolini på en ny plåt med
bakplåtspapper och krydda med en nypa salt.
 
Blanda panko, pinjenötter, olivolja [1 msk
| 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en liten skål.
 
Strö pankoblandning över broccolini.
 
Rosta i ugnen i 8–9 min, eller tills mjuk och gyllene.

Förbered råvaror
4

Under tiden, grovhacka ostronskivling
och dragon.
 
Finhacka eller pressa vitlök.

Laga sås
5

Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna (torka inte ur den) på medelhög värme.
 
Stek svamp i 3–4 min, tills brynt. Krydda med en nypa salt och peppar.
 
Sänk till medelvärme och tillsätt vitlök. Stek i 30 sek, tills väldoftande.
 
Tillsätt matlagningsgrädde, vatten [1/2 dl | 1 dl], kycklingbuljong och dragon och sjud i 1–2 min, tills genomvarmt.
 
Rör ner tryffelolja i potatismos precis
innan servering

Servera
6

Skär kött i tunna skivor.
 
Lägg upp svampsås, potatis och broccolini på tallrikar.
 
Toppa svampsås med skivat kött.