Kikärtsfritters med salladsost, kummin och persilja är ytterst välsmakande och matiga. Ikväll serverar vi dem med krispig fattoushsallad med rädisa, sallad, körsbärstomater och gurka, krämig vitlöksyoghurt och naankrutonger.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
75 ml
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
1 paket
Kikärtor
1 portionspåse
Bladpersilja
50 g
Grekisk salladsost
(Innehåller: Mjölk)
½ st
Vitlöksklyfta
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
1 st
Gurka
75 g
Rädisor
1 st
Sallad
1 st
Tomat
1 st
Tortillabröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
4 g
Panamat
25 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
½ msk
Olivolja (steg 1)
1 st
Ägg (steg 3)
3 msk
Vetemjöl (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 3)
½ msk
Olivolja (steg 5)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Tärna tortilla [1/2 paket, 2P] i 1 cm stora bitar, och placera på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja [½ msk | 1 msk], en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 5–8 min, eller tills gyllene.
Under tiden, grovhacka sallad.
Skär tomat i 2 cm stora klyftor.
Skär rädisor i tunna skivor.
Finhacka gurka och persilja.
Finhacka eller pressa vitlök [½ st, 2P].
Blanda vitlök, yoghurt, majonnäs, en nypa salt och peppar i en liten skål.
Häll av och skölj kikärtor.
Mosa kikärtor fint med en gaffel eller potatismosare i en stor skål.
Rör i smulad salladsost [½ paket, 2P].
Tillsätt grönsaksbuljong, persilja, Panamat, ägg [1 st | 2 st], vetemjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.
Blanda väl och ställ åt sidan.
TIPS: Ju mer du mosar kikärtor, desto lättare blir det att forma fritters.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Forma smeten till fritters (3 per person) med en sked, tillsätt till stekpannan och platta till dem med en stekspade.
Stek i 4–5 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper. Fortsätt med resterande smet.
TIPS: Vänd inte för tidigt, då kan de gå sönder.
Under tiden, blanda rädisor, sallad, tomat, gurka, olivolja [½ msk | 1 msk], en nypa salt och peppar i en stor skål.
Lägg upp kikärtsfritters och sallad på tallrikar.
Toppa med vitlöksyoghurt och tortillakrutonger.