Veckans fiskrätt bjuder på en uppsjö av härliga smaker och konsistenser! Vi panerar sej i panko och steker den krispig och gyllene. Vi lagar också väldoftande vitlöksris, ugnsrostad broccoli och morot och snabbsyltade rädisor och toppar rätten med sesammajonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Sej
(Innehåller Fisk)
50 g
Vegansk sesammajonnäs
(Innehåller Sesam, Soja, Vete, Gluten)
150 g
Jasminris
250 g
Broccoli
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 st
Vitlöksklyfta
75 g
Rädisor
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1 st
Morot
½ msk
Olja till ris
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
½ tsk
Socker till inläggning
1 msk
Vatten till inläggning
¼ tsk
Salt till grönsaker
½ msk
Ketchup till sås
1 msk
Olja till stekning
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja i en kastrull på medelvärme.
Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Under tiden, skär rädisor i tunna skivor.
Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och en nypa salt i en liten skål.
Vänd rädisor i lagen och ställ skålen åt sidan.
Häll av lagen innan servering.
Skär broccolibuketter och stjälken (skala den om det behövs) i 1 cm stora bitar.
Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.
Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 10–12 min, eller tills mjuka.
Skär fisk i 3 cm stora strimlor på en separat skärbräda.
Blanda aioli, ketchup och en nypa salt och peppar i en stor skål.
Vänd fisk i dressingen. Tillsätt panko och vänd fisk tills den är täckt.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Lägg upp vitlöksris i skålar och toppa med rostade grönsaker, fisk och syltade rädisor.
Ringla över sesammajonnäs.