Grillost kan tillagas på många olika sätt och i kvällens recept serverar vi den riven i gyllenstekta fritters med morot och salladslök. Våra knapriga fritters får sällskap av en limedoftande kålsallad med kålrabbi och jordnötter och toppas med asiatisk majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller: Senap, Ägg)
1 st
Koriander
1 st
Lime
150 g
Kålmix
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
50 g
Vegansk asiatisk majonnäs
(Innehåller: Gluten, Sesam, Soja, Vete)
½ st
Kålrabbi, vit
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
½ g
Chiliflakes
200 g
Grillost
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Morot
1 st
Salladslök
2 st
Ägg till panering
1 msk
Mjöl till panering
1 msk
Olja till fritters
Riv morot (oskalad) och grillost grovt.
Skär salladslök i tunna skivor.
Skala och tärna kålrabbi i 1 cm stora bitar.
Vispa ihop ägg, Ginger Ninja, grönsaksbuljong och mjöl i en stor skål.
Rör i morot, grillost, salladslök och en nypa chiliflakes.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Portionera ut smet till fritters (2 per person) med en sked direkt i pannan.
Platta till dem med en stekspade och stek i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.
Lägg över på tallrik med hushållspapper och upprepa med resterande smet.
TIPS: Vänd inte för tidigt, då kan de gå sönder.
Under tiden, skär lime i klyftor.
Grovhacka jordnötter.
Blanda en skvätt olivolja och en generös skvätt limesaft i en stor skål. Krydda med en nypa salt och peppar.
Rör i kålmix, kålrabbi och jordnötter.
Grovhacka koriander.
Lägg upp fritters och kålsallad på tallrikar.
Garnera med koriander och servera med asiatisk majonnäs och resterande limeklyftor.