Pannstekta grillostfritters
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekta grillostfritters

Pannstekta grillostfritters

med syrlig kålsallad och asiatisk majonnäs

Grillost kan tillagas på många olika sätt och i kvällens recept serverar vi den riven i gyllenstekta fritters med morot och salladslök. Våra knapriga fritters får sällskap av en limedoftande kålsallad med kålrabbi och jordnötter och toppas med asiatisk majonnäs.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Stark
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Senap
Ägg
Jordnötter
Gluten
Sesam
Soja
Vete
Selleri
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller: Senap, Ägg)

1 st

Koriander

1 st

Lime

150 g

Kålmix

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)

50 g

Vegansk asiatisk majonnäs

(Innehåller: Gluten, Sesam, Soja, Vete)

½ st

Kålrabbi, vit

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller: Selleri)

½ g

Chiliflakes

200 g

Grillost

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Morot

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg till panering

1 msk

Mjöl till panering

1 msk

Olja till fritters

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3290 kJ
Energi (kcal)786 kcal
Fett58.7 g
varav mättat26 g
Kolhydrater29.5 g
varav socker14.1 g
Protein37.1 g
Salt5.6 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Riv morot (oskalad) och grillost grovt.

Skär salladslök i tunna skivor.

Skala och tärna kålrabbi i 1 cm stora bitar.

Blanda smet
2

Vispa ihop ägg, Ginger Ninja, grönsaksbuljong och mjöl i en stor skål.

Rör i morot, grillost, salladslök och en nypa chiliflakes.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek fritters
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Portionera ut smet till fritters (2 per person) med en sked direkt i pannan.

Platta till dem med en stekspade och stek i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.

Lägg över på tallrik med hushållspapper och upprepa med resterande smet.

TIPS: Vänd inte för tidigt, då kan de gå sönder.

Blanda sallad
4

Under tiden, skär lime i klyftor.

Grovhacka jordnötter.

Blanda en skvätt olivolja och en generös skvätt limesaft i en stor skål. Krydda med en nypa salt och peppar.

Rör i kålmix, kålrabbi och jordnötter.

Hacka koriander
5

Grovhacka koriander.

Servera
6

Lägg upp fritters och kålsallad på tallrikar.

Garnera med koriander och servera med asiatisk majonnäs och resterande limeklyftor.