Ikväll frestar vi med en fantastisk rätt med kyckling i huvudrollen. Kyckling Kiev innebär att kycklingbröst fylls och steks i ugnen. Vi fyller vår kyckling med vitlökssmör och ost och panerar den sen i panko. Sedan serverar vi den med mjukt potatismos och en krispig kålsallad med tranbär och honung- och senapsdressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Kycklingbröstfilé
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
150 g
Förskuren spetskål
20 g
Tranbär
(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)
1 portionspåse
Basilika
1 st
Vitlöksklyfta
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
50 g
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
500 g
Bakpotatis
20 g
Honung- & senapsdressing
(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)
75 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
4 g
Kycklingbuljong
½ tsk
Salt (steg 1)
3 msk
Mjölk (steg 1)
2 msk
Smör (steg 2)
2 msk
Vetemjöl (steg 3)
1 st
Ägg (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 4)
½ dl
Vatten (steg 5)
Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
Ta fram smör så det blir rumstempererat.
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.
Koka potatis i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet, och mosa potatis tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], finriven ost, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt eventuellt en klick smör för att göra moset extra krämigt.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Blanda vitlök och smör [2 msk | 4 msk].
Placera kyckling på en separat skärbräda. Skär ett horisontellt snitt i kycklingen med en vass kniv utan att skära rakt igenom. Krydda den med en nypa salt, fyll med vitlökssmör och gouda, och vik ihop.
Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg [1 st I 2 st] i en ny djup tallrik.
Lägg panko i en tredje djup tallrik.
Vänd försiktigt fylld kyckling i mjöl, ägg och sedan panko. Lägg över till en ren tallrik.
TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. Stek kyckling tills gyllene, 2-3 min per sida.
Lägg över till en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 11-12 min, eller tills genomstekt.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, blanda kål, tranbär, honung- och senapsdressing och en nypa salt i en medelstor skål.
Finhacka basilikablad.
Torka ur stekpannan och hetta upp den på medelvärme.
Rör i matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], kycklingbuljong och vatten [1/2 dl | 1 dl]. Sjud tills uppvärmt, 1-2 min.
Rör i basilika precis innan servering.
Lägg upp kyckling, potatis, sallad och sås på tallrikar.