Rigatoni på napolitanskt vis
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rigatoni på napolitanskt vis

Rigatoni på napolitanskt vis

med kalamataoliver och cashewcrunch

Den italienska staden Neapel är inte bara känd för sin pizza – där är man dessutom expert på att laga fantastiska pastarätter. Vi har hämtat inspiration från detta kulinariska centrum till kvällens middag och lagar perfekt al dente-kokt rigatoni i en lyxig tomatsås med schalottenlök, vitlök kalamataoliver, calabresepesto och färsk basilika. Pangrattato på cashewnötter och panko ger extra crunch på toppen.

Taggar:
Plantbaserat
Vegetarisk
Allergener:
Nötter
Gluten
Vete
Sulfiter
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

70 g

Kalamataoliver

40 g

Cashewnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Jordnötter, Sesam)

2 st

Vitlöksklyfta

½ paket

Krossade tomater

1 portionspåse

Basilika

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 paket

Rigatoni

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)

1 g

Chiliflakes

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

60 g

Calabresepesto

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Schalottenlök

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 4)

¼ tsk

Socker (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2966 kJ
Energi (kcal)709 kcal
Fett27.8 g
varav mättat6.4 g
Kolhydrater92 g
varav socker12 g
Protein18.9 g
Salt4.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 11–12 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Förbered råvaror
2

Under tiden, finhacka schalottenlök.

Finhacka basilikablad.

Finhacka eller pressa vitlök.

Grovhacka oliver.

Grovhacka cashewnötter.

Gör cashewcrunch
3

Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek panko och cashewnötter i 3–4 min, eller tills gyllene och krispiga.

Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar. Lägg över i en liten skål.

Laga tomatsås
4

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek schalottenlök och vitlök i 2–3 min, eller tills de börjar mjukna.

Tillsätt krossade tomater [1/2 paket, 2P], grönsaksbuljong och balsamvinäger, och sjud i 6–7 min.

Tillsätt chiliflakes, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], sparat pastavatten, calabresepesto, oliver och en nypa peppar. Sjud i ytterligare 2 min, eller tills genomvarmt.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Tillsätt pasta
5

Vänd ner pasta och basilika i såsen.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om pastan verkar torr.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar.

Toppa med cashewcrunch.