topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Misoglaserad kolja

Misoglaserad kolja

med syltade grönsaker och kålsallad

Miso är en pasta gjord på sojabönor som är ytterst populär i japansk matlagning. Ikväll steker vi kolja och blandar den med en ljuvlig glaze med misopasta, sojasås och vitlök. Vi serverar vår miso-glaserade kolja med ris, kålsallad och picklad gurka och morot.

Taggar:
Lågkalori
Mjölkfri
Proteinrik
Snabb
Allergener:
Soja
Gluten
Vete
Fisk
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

30 g

Misopasta

(Innehåller Soja, Gluten, Vete)

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

250 g

Kolja

(Innehåller Fisk)

150 g

Långkornigt vitt ris

1 st

Gurka

1 st

Morot

150 g

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla Selleri)

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Lime

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ tsk

Socker (steg 2)

1 msk

Vatten* (steg 2)

3 tsk

Socker (steg 3)

½ msk

Vetemjöl (steg 3)

½ dl

Vatten (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2663 kJ
Energi (kcal)636 kcal
Fett15.3 g
varav mättat2.1 g
Kolhydrater82.6 g
varav socker16.2 g
Protein39 g
Salt4.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 51/2 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte. 

Pickla grönsaker
2

Under tiden, skala gurka och morot i långa band med en potatisskalare.

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Blanda limesaft, socker [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en medelstor skål.

Rör i gurka och morot och ställ åt sidan.

Häll av lagen innan servering.

Blanda misoglaze
3

Finhacka eller pressa vitlök. 

Blanda misopasta, sojasås [1/2 paket, 2P], vitlök, socker [1 msk | 2 msk], vetemjöl [1/2 msk | 1 msk] och vatten [1/2 dl | 1 dl] i en liten skål. 

Ställ åt sidan.

Stek fisk
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av fisk med hushållspapper, och krydda med salt och peppar.

Stek fisk i 2-3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Ta av från värme och rör i misoglaze. Tillsätt en skvätt vatten om såsen är för tjock.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda sallad
5

Under tiden, blanda salladsmix och majonnäs i en medelstor skål.

Krydda med salt och peppar.

Servera
6

Fyll en liten skål med ris och pressa så att den blir kompakt. Placera en tallrik ovanpå och vänd tillsammans så att riset blir formad som en kupa. Fortsätt med riset till resten av portionerna.

Lägg upp ris, fisk, kålsallad och picklade grönsaker på tallrikar.

Ringla misosås över fisken.