Ras el hanout-kryddad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ras el hanout-kryddad kyckling

Ras el hanout-kryddad kyckling

med grönsakscouscous och vitlöksyoghurt

Föll du för det spännande namnet på dagens recept? Vi vågar nästan lova att denna smarriga rätt kommer att göra succé! Vi kryddar kyckling med vår egen kryddblandning Saha-Ras och steker den till perfektion. Samtidigt ugnsrostar vi zucchini och lök med spiskummin och blandar dem sen med spenat, tomat och fluffig couscous. Vi toppar härligheterna med krämig vitlöksyoghurt.

Taggar:
Lågkalori
Max 50g kolhydrater
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

4 g

Saha-Ras

100 g

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Rödlök

1 st

Zucchini

1 st

Tomat

1 portionspåse

Bladpersilja

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

2 g

Spiskummin, malen

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

½ st

Citron

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 2)

2.5 dl

Vatten (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2248 kJ
Energi (kcal)537 kcal
Fett15.2 g
varav mättat3.9 g
Kolhydrater48.2 g
varav socker9.3 g
Protein44.6 g
Salt3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft). 

Skär zucchini i 2 cm breda halvmånar.

Skär lök i 2 cm breda klyftor.

Placera zucchini och lök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, spiskummin, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.

Rosta i ugnen i 15–25 min, tills mjuka. 

Förbered couscous
2

Under tiden, koka upp en medelstor kastrull med vatten [21/2 dl | 5 dl] och salt [1/2 tsk | 1 tsk].

Rör i couscous och olivolja [1 msk | 2 msk]. Ta av kastrullen från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.

Rör om med en gaffel.

Marinera kyckling
3

Under tiden, blanda kyckling, Saha-ras och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor skål.

Stek kyckling
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 4–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Vänd då och då.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Tillsätt grönsaker
5

Under tiden, skölj spenat.

Grovhacka tomat och persilja.

Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda yoghurt, en skvätt citronsaft, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en liten skål.

Rör ner tomat, spenat och färdigrostade grönsaker i kastrullen med färdig couscous.

Servera
6

Lägg upp grönsakscouscous, kyckling och vitlöksyoghurt i skålar.

Strö över persilja.