Föll du för det spännande namnet på dagens recept? Vi vågar nästan lova att denna smarriga rätt kommer att göra succé! Vi kryddar kyckling med vår egen kryddblandning Saha-Ras och steker den till perfektion. Samtidigt ugnsrostar vi zucchini och lök med spiskummin och blandar dem sen med spenat, tomat och fluffig couscous. Vi toppar härligheterna med krämig vitlöksyoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
4 g
Saha-Ras
100 g
Couscous
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 st
Rödlök
1 st
Zucchini
1 st
Tomat
1 portionspåse
Bladpersilja
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Vitlöksklyfta
2 g
Spiskummin, malen
30 g
Spenat
(Kan innehålla spår av: Selleri)
½ st
Citron
¼ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 2)
2.5 dl
Vatten (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär zucchini i 2 cm breda halvmånar.
Skär lök i 2 cm breda klyftor.
Placera zucchini och lök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, spiskummin, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.
Rosta i ugnen i 15–25 min, tills mjuka.
Under tiden, koka upp en medelstor kastrull med vatten [21/2 dl | 5 dl] och salt [1/2 tsk | 1 tsk].
Rör i couscous och olivolja [1 msk | 2 msk]. Ta av kastrullen från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.
Rör om med en gaffel.
Under tiden, blanda kyckling, Saha-ras och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor skål.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 4–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Vänd då och då.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, skölj spenat.
Grovhacka tomat och persilja.
Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda yoghurt, en skvätt citronsaft, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en liten skål.
Rör ner tomat, spenat och färdigrostade grönsaker i kastrullen med färdig couscous.
Lägg upp grönsakscouscous, kyckling och vitlöksyoghurt i skålar.
Strö över persilja.