Mexikansk enchiladakyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexikansk enchiladakyckling

Mexikansk enchiladakyckling

med osttoppade pommes och spenatsallad

Tex-Mex-inspirerad mat brukar gå hem hos både stora och små, och denna smarriga rätt är inget undantag. Samla familjen och servera pankopanerad kyckling och gyllenrostade pommes som toppas med finriven ost. Som tillbehör gör vi en snabb sallad med morot och färsk spenat och en smakrik enchiladasås som är perfekt att doppa både kyckling och pommes i.

Allergener:
Ägg
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

280 g

Kycklinginnerfilé, BBQ marinerad

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

100 g

Enchiladasås

1 st

Tomat

500 g

Potatis

5 g

Tex-Mex

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 st

Morot

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

2 msk

Vetemjöl (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

1 st

Ägg (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 5)

½ msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3161 kJ
Energi (kcal)755 kcal
Fett24.5 g
varav mättat5.8 g
Kolhydrater85.4 g
varav socker12.1 g
Protein48.2 g
Salt7.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, Tex-Mex, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Blanda enchiladasås
2

Under tiden, finhacka tomat.

Blanda tomat, enchiladasås, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Panera kyckling
3

Blanda mjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg [1 st | 2 st] i en andra djup tallrik.

Blanda panko och Mamas Favorit i en tredje djup tallrik.

Krydda kyckling med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], vänd den först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en tallrik.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

Stek kyckling
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över till en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda sallad
5

Under tiden, skölj spenat.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Blanda morot, spenat, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor skål.

Ta ut färdiga pommes från ugnen och toppa med finriven ost. Låt smälta på potatisen.

Servera
6

Lägg upp kyckling, osttoppade pommes och sallad på tallrikar.

Servera med enchiladasås.