Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Denna bowl är perfekt när du är sugen på en snabb och lättlagad lunch. Vi kokar bulgur, som blir basen för vår bowl, och toppar med avokado, grekisk salladsost, tomat och spenat. Till sist smaksätter vi med en krämig pestodressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
85 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
125 g
Körsbärstomater
2 st
Avokado
60 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
100 g
Krämig pestodressing
150 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
2.5 dl
Vatten (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Koka upp en kastrull med vatten [3 dl].
Rör i bulgur och salt [1/4 tsk], och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9-10 min, eller tills "al dente".
Under tiden, skölj spenat.
Skär soltorkad tomat i tunna skivor.
Mosa salladsost i en liten skål.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur avokado ur skalet med en sked, och tärna i 1 cm stora bitar.
Blanda soltorkad tomat, bulgur, spenat, hälften av avokado, hälften av salladsost, olivolja [1 msk] och salt [1/4 tsk] i en stor skål.
Lägg upp bulgur i skålar och toppa med återstående avokado och salladsost.
Ringla över pestodressing och strö över en nypa peppar.