Bacon- och osttoppade pommes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bacon- och osttoppade pommes

Bacon- och osttoppade pommes

2 portioner | med gouda och salladslök

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Hemlagade pommes frites är ett perfekt tillbehör – de går hem hos alla och är jättelätta att laga. Dessutom kan de varieras i all oändlighet med olika topping. Här har vi valt riven gouda, som smälter till ett gyllene täcke i ugnen, svalkande gräddfil och krispig bacon och salladslök.

Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
tio minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

100 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

2 st

Salladslök

140 g

Bacon, tärnad

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

4 g

Vitlöksflörter

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2724 kJ
Energi (kcal)651 kcal
Fett38.2 g
varav mättat20.5 g
Kolhydrater50.9 g
varav socker6.8 g
Protein29 g
Salt3.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, Vitlöksflörter, salt [1/2 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–30 min, eller tills gyllene och mjuka.

Stek bacon
2

Under tiden, hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Stek bacon i 4–5 min, eller tills gyllene.

Skär salladslök i tunna skivor.

Tillsätt ost
3

Ta ut färdiga pommes från ugnen, toppa med ost och rosta ytterligare 3–4 min, tills ost har smält.

Servera
4

Lägg upp pommes på tallrikar.

Toppa med gräddfil, bacon och salladslök.