Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 6 steg och portionerade ingredienser för 4 personer ingår. Sätt ribban för påskfirandet med en riktigt lyxig brunch. Här finns något för alla smaker – ugsnrostade bagels med kallrökt lax och krämig färskost med dill, gyllenstekta fattiga riddare på briochebröd med rostade nötter och citronsirap och svalkande yoghurt med färsk frukt och knaprig rostad kokos. Samla familjen eller vännerna och hugg in!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Sesambagel
(Innehåller Korn, Gluten, Sesam, Vete)
200 g
Kallrökt lax
(Innehåller Fisk)
40 g
Honung- & senapsdressing
(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)
150 g
Färskost
(Innehåller Mjölk)
1 portionspåse
Dill
60 g
Salladsmix
300 ml
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 st
Mango
1 st
Apelsin
15 g
Riven kokos
(Kan innehålla Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)
50 g
Honung
2 st
Briochebröd
(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
30 g
Pistagenötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)
40 g
Valnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
1 st
Citron
2 st
Ägg (steg 2)
1 msk
Smör (steg 2)
1 tsk
Socker (steg 2)
½ dl
Vatten (steg 3)
2 tsk
Socker (steg 3)
1 msk
Smör (steg 4)
Värm ugnen till 220 ºC/200 °C (varmluft).
Dela bagels. Placera bagels, skärsidan upp, på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen i 6–8 min, eller tills krispiga och gyllene.
Under tiden, finhacka dill och blanda med färskost i en liten skål.
Skölj salladsmix och blanda med honung- och senapsdressing i en stor skål.
Bre färskost med dill på bagels och toppa med salladsmix och lax.
Halvera brioche på längden och skär varje halva på längden i 2 cm tjocka strimlor.
Vispa ägg [2 st] och matlagningsgrädde i en djup tallrik och vänd försiktigt brioche i blandningen. Låt stå i smeten i 10 min.
Under tiden, grovhacka pistage- och hasselnötter. Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och rosta nötter i 3–4 min, tills gyllene. Ta av från värme och rör i smör [1 msk] tills smält.
Lägg över nötter i en stor skål och vänd ner socker [1 tsk] och en nypa salt tills nötter är täckta.
Halvera citron.
Blanda honung, vatten [1/2 dl], socker [2 tsk] och saft från en citron [1 msk] i en liten kastrull på medelhög värme.
Sjud och rör om då och då, tills sockret är upplöst och blandningen tjocknat till en lätt sirap, 8–10 min.
Ta av från värme och låt stå under lock tills servering.
Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja och smör [1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
När smör har smält, stek briochebitar i omgångar i 2–4 min, tills lätt brynta.
Lägg över fattiga riddare till skålen med nötter.
Ringla citronsirap över fattiga riddare och vänd runt med nötter.
Skala och skär mango i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm bitar.
Skär bort botten och toppen på apelsinen, skär sedan bort skalet runt om. Var noga med att skära bort allt det vita från skalet. Halvera apelsin och skär sedan i 1 cm tunna klyftor, ta bort eventuella kärnor.
Rosta riven kokos i en ny stekpanna på medelhög värme tills gyllene, 2–3 min.
Häll upp yoghurt i glas och toppa med mango, apelsin och rostad kokos.
Lägg upp fattiga riddare på tallrikar och toppa med resterande citronsirap och nötter.
Servera fattiga riddare, laxbagels och yoghurt på separata tallrikar.