
Laksa-kyckling
med katsusås och pak choi
Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
I kväll riktar vi blickarna österut och hämtar inspiration från Asien. Vi lagar laksakryddad kyckling och serverar den med ris och en krämig katsusås med kokosmjölk, morot, vitlök, sojasås och currypasta. Vi hinner också snabbsteka pak choi med sojasås som ett extra, kulinariskt tillbehör.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
½ st
Pak choi
300 g
Kycklingbröstfilé
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
20 g
Gul currypasta
(Innehåller Senap)
150 g
Jasminris
½ st
Röd chili
4 g
Ga-Laksa
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Lök
1 st
Morot
100 ml
Kokosmjölk
Ingår inte i din leverans
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ msk
Olivolja (steg 4)
½ msk
Olivolja (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 5)
½ dl
Vatten (steg 5)
Köksredskap
Instruktioner

Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft).
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm.
Krydda den med en nypa salt och Ga-Laksa.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 1 min på varje sida, eller tills brynt.
Placera den på en plåt med bakplåtspapper, och tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Under tiden, skär lök i tunna skivor.
Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skär pak choi [1/2 st, 2P] i kvartar på längden (2 per person).
Halvera, kärna ur och skär chili [1/2 st, 2P] i tunna skivor.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i stekpannan.
Stek pak choi i 1–2 min, eller tills väldoftande.
Tillsätt hälften av sojasåsen och sjud i ytterligare 1 min.
Ställ åt sidan på en tallrik, krydda med en nypa salt och peppar och täck med folie.

Hetta upp mer olivolja [1/2 msk | 1 msk] i stekpannan.
Stek morot och lök i 2–3 min, eller tills mjuka.
Tillsätt vitlök och currypasta och stek i 1 min, tills väldoftande.
Tillsätt kokosmjölk [1/2 paket, 2P], vatten [1/2 dl | 1 dl], resterande sojasås och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och sjud i 6–8 min, tills såsen tjocknar.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen är för tjock.

Skiva kyckling tunt.
Lägg upp ris, pak choi och kyckling i skålar och toppa med katsusås.
Garnera med chili.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.