Pannstekt kycklingfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekt kycklingfilé

Pannstekt kycklingfilé

med pepparsås och rostade grönsaker

På en halvtimme svänger du ihop denna inbjudande maträtt som slinker ner fortare än kvickt hos hela familjen. Vi kokar ris och bryner kycklingfilé medan zucchini, morot, paprika och rödlök ugsnrostas. Men det som verkligen gör kvällens middag till en riktig hit är den krämiga pepparsåsen med färsk gräslök. Hugg in och njut!

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Zucchini

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

300 g

Kycklingbröstfilé

4 g

Kycklingbuljong

1 st

Paprika

1 portionspåse

Gräslök

½ st

Rödlök

1 st

Morot

150 g

Långkornigt vitt ris

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 4)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2998 kJ
Energi (kcal)717 kcal
Fett24.6 g
varav mättat10.6 g
Kolhydrater75.7 g
varav socker13.6 g
Protein44.8 g
Salt3.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 51/2 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Skär zucchini [1/2 st, 2P] i 2 cm breda halvmånar.

Skär rödlök [1/2 st, 2P] i 2 cm breda klyftor.

Skär morot (oskalad) i 1 cm tjocka stavar.

Skär paprika i 1 cm tunna skivor.

Finhacka gräslök.

Rosta grönsaker
3

Placera zucchini, lök, morot och paprika på en plåt med bakplåtspapper.

Ringla över olivolja och krydda med en generös mängd salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.

Stek kyckling
4

Krydda kyckling med salt.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 5–6 min per sida, eller tills brynt och genomstekt.

Ställ åt sidan på en tallrik täckt med folie.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Laga pepparsås
5

Hetta upp samma stekpanna (torka inte ur den) på medellåg värme.

Tillsätt matlagningsgrädde, kycklingbuljong och peppar och sjud i 3–4 min.

Rör ner gräslök och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Servera
6

Lägg upp rostade grönsaker, ris och kyckling på tallrikar.

Toppa med pepparsås.