Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Kycklingbröstfilé
8 ml
Tryffelolja
140 g
Bacon, tärnad
40 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
250 g
Tagliatelle
(Innehåller Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Ägg, Senap)
150 g
Portabello
60 g
Salladsmix
125 g
Körsbärstomater
15 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
2 msk
Vetemjöl (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 1)
2 msk
Mjölk (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 2)
2 st
Ägg (steg 4)
½ msk
Olivolja (steg 5)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Blanda mjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.
Häll mjölk [2 msk | 4 msk] i en annan djup tallrik.
Blanda panko och hälften av osten i en tredje djup tallrik.
Krydda kyckling med salt. Vänd kyckling först i mjöl, sen i mjölk och till sist i panko. Placera på en tallrik.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över till en ren tallrik med hushållspapper.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Hetta upp en ny stor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 4-5 min, tills gyllene.
Under tiden, skär svamp i tunna skivor.
Sänk till medelvärme, och tillsätt svampen till stekpannan. Tillsätt extra olivolja vid behov. Stek i 3-4 min, tills mjuk.
Skölj salladsmix och halvera körsbärstomater.
Blanda sallad och körsbärstomater i en medelstor skål.
Separera äggula från äggvita [2 st I 4 st].
Blanda äggula, matlagningsgrädde, resterande ost, grönsaksbuljong och en nypa peppar en medelstor skål. Ställ åt sidan.
Tillsätt pasta i det kokande vattnet och koka under omrörning i 2-3 min, eller tills "al dente".
När pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet.
TIPS: "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd. - Att bara använda äggulan gör såsen extra fyllig.
Rör i pasta, sparat kokvatten [1/2 dl | 1 dl] och äggmix i stekpannan med svamp. Sjud under omrörning tills pasta är täckt av sås, 1-2 min. Smaka av med salt och peppar.
Precis innan servering, blanda salladen med balsamvinäger, olivolja [1/2 msk | 1 msk], en nypa salt och peppar.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt pastavatten om såsen verkar torr.
Lägg upp carbonara på tallrikar och ringla över tryffelolja.
Toppa med skivad kyckling.
Servera med sallad.