Japansk donburibowl på vegofärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk donburibowl på vegofärs

Japansk donburibowl på vegofärs

med pak choi-ris och svart sesam-slaw

Donburi är en japansk rätt som består av en skål med ris som toppas med exempelvis kött och grönsaker. I kväll lagar vi en vegetarisk version och serverar pak choi-ris med stekt vegofärs med asiatisk woksås och en krämig sallad med kålrabbi, morot och sesammajonnäs. Grönt och gott!

Taggar:
Plantbaserat
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Korn
Soja
Sulfiter
Vete
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

160 g

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

150 g

Jasminris

½ st

Vitlöksklyfta

1 st

Pak choi

1 st

Lök

75 g

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

1 st

Morot

½ st

Kålrabbi, vit

50 g

Vegansk sesammajonnäs

(Innehåller Sesam, Soja, Vete, Gluten)

½ g

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

2 msk

Vatten (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

1 msk

Smör (steg 5)

2 msk

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3227 kJ
Energi (kcal)771 kcal
Fett34.6 g
varav mättat7.2 g
Kolhydrater86.7 g
varav socker20.4 g
Protein23.7 g
Salt5.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök [1/2 klyfta, 2P].

Skala morot (oskalad) i långa band med en potatisskalare.

Skala och skär kålrabbi [1/2 st, 2P] i 1/2 cm tunna stavar.

Finhacka lök.

Stek vegofärs
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegofärs med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar, i 4–5 min, eller tills lätt brynt.

Blanda sesamslaw
4

Under tiden, blanda sesammajonnäs, vatten [2 msk | 4 msk], vitlök, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.

Vänd kålrabbi och morot i sesamdressing precis innan servering.

Grovhacka pak choi.

Tillsätt woksås
5

Tillsätt asiatisk woksås och vatten [2 msk | 4 msk] till pannan med vegofärs. Rör i 30 sek, tills färsen är täckt med sås.

Rör ner pak choi och smör [1 msk | 2 msk] i kokt ris precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar och toppa med sesamslaw och vegofärs.

Garnera med chiliflakes [1/2 påse, 2P].

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.