Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Långkornigt vitt ris
½ st
Lime
½ st
Fänkål
1 st
Lök
4 g
Curry-on
4 g
Milda Mahal
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
4 g
Rökt paprikapulver
200 ml
Kokosmjölk
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1 paket
Kikärtor
½ st
Mango
30 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1 portionspåse
Mynta & koriander
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 3)
½ tsk
Socker (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)
1 dl
Vatten (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 51/2 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, halvera lime [1/2 st, 2P].
Halvera och skär fänkål [1/2 st, 2P] i tunna skivor.
Skala och skär mango [1/2 st, 2P] i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 2 cm stora bitar.
Finhacka mynta.
Blanda olivolja [1 msk | 2 msk], en skvätt limesaft, socker [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa salt i en medelstor skål.
Vänd ner fänkål, mango och mynta. Låt marinera tills servering.
Under tiden, finhacka lök.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek lök och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 2–3 min, eller tills lök är mjuk.
Tillsätt Milda Mahal, Curry-on och rökt paprikapulver och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten [2 dl | 4 dl] och koka upp. Sjud under lock på medellåg värme i 10 min.
Häll av kikärtor.
Skölj spenat.
Tillsätt kokosmjölk, grönsaksbuljong, sojasås, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], kikärtor och spenat när grytan har sjudit i 10 min. Sjud i ytterligare 2–3 min, eller tills genomvarmt.
Lägg upp ris i skålar och toppa med kikärtsgryta.
Garnera med rivna korianderblad.
Servera med mango- och fänkålssallad.