Låt hela familjen vara med och laga mat, vi ska nämligen laga en massa gott ikväll! Vi börjar med att laga vitlöksris, som får stå och puttra medan vi ordnar resten. Vi steker kyckling och rödlök i en ljuvlig marinad med honung, soja, vitlök och olivolja. Vi picklar även perfekt syrlig gurka, och toppar härligheterna med jordnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25 g
Honung
1 st
Gurka
280 g
Kycklinginnerfilé
25 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
3 st
Vitlöksklyfta
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
1 st
Lök
60 g
Spenat
(Kan innehålla spår av: Selleri)
2 st
Morot
150 g
Långkornigt vitt ris
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Smör (steg 1)
2.5 dl
Vatten (steg 1)
½ msk
Olivolja (steg 2)
½ dl
Vatten (steg 2)
½ tsk
Socker (steg 3)
1 msk
Vatten (steg 3)
½ msk
Vetemjöl (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 4)
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i en kastrull på medelhög värme.
Fräs hälften av vitlöken i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten [21/2 dl | 5 dl] och koka upp. Tillsätt ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, blanda sojasås, honung, resterande vitlök, vatten [1/2 dl | 1 dl] och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en liten skål.
Skär gurka i tunna halvmånar.
Halvera och skär lök i tunna skivor.
Blanda vitvinsvinäger, gurka, socker [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål.
Häll av lagen innan servering.
Blanda kyckling, vetemjöl [1/2 msk | 1 msk] och en nypa salt i en stor skål.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme. Stek kyckling i 3 min per sida, eller tills brynt och genomstekt.
Tillsätt marinad när det återstår 2 min av kycklingens tillagningstid, och sjud i 1-2 min, eller tills den har reducerats något. Krydda med en nypa salt och peppar.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, skölj och grovhacka spenat.
Grovhacka jordnötter.
Skala morot i långa band med en potatisskalare. Finhacka det innersta som inte går att skala.
Blanda spenat med riset precis innan servering.
Lägg upp vitlöksris i skålar.
Toppa med honungs- och sojamarinerad kyckling, picklad gurka och morotsband. Se till att få med all sås från stekpannan.
Strö över jordnötter.