Honungs- och sojamarinerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honungs- och sojamarinerad kyckling

Honungs- och sojamarinerad kyckling

med vitlöksris och jordnötter

Låt hela familjen vara med och laga mat, vi ska nämligen laga en massa gott ikväll! Vi börjar med att laga vitlöksris, som får stå och puttra medan vi ordnar resten. Vi steker kyckling och rödlök i en ljuvlig marinad med honung, soja, vitlök och olivolja. Vi picklar även perfekt syrlig gurka, och toppar härligheterna med jordnötter.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Sulfiter
Vete
Soja
Gluten
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Honung

1 st

Gurka

280 g

Kycklinginnerfilé

25 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

3 st

Vitlöksklyfta

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

1 st

Lök

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

2 st

Morot

150 g

Långkornigt vitt ris

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Smör (steg 1)

2.5 dl

Vatten (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 2)

½ dl

Vatten (steg 2)

½ tsk

Socker (steg 3)

1 msk

Vatten (steg 3)

½ msk

Vetemjöl (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3320 kJ
Energi (kcal)793 kcal
Fett40.9 g
varav mättat8.1 g
Kolhydrater86.4 g
varav socker22.1 g
Protein45.1 g
Salt6.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i en kastrull på medelhög värme.

Fräs hälften av vitlöken i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten [21/2 dl | 5 dl] och koka upp. Tillsätt ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Blanda marinad
2

Under tiden, blanda sojasås, honung, resterande vitlök, vatten [1/2 dl | 1 dl] och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en liten skål. 

Pickla gurka
3

Skär gurka i tunna halvmånar.

Halvera och skär lök i tunna skivor.

Blanda vitvinsvinäger, gurka, socker [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål. 

Häll av lagen innan servering.

Stek kyckling
4

Blanda kyckling, vetemjöl [1/2 msk | 1 msk] och en nypa salt i en stor skål. 

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme. Stek kyckling i 3 min per sida, eller tills brynt och genomstekt. 

Tillsätt marinad när det återstår 2 min av kycklingens tillagningstid, och sjud i 1-2 min, eller tills den har reducerats något. Krydda med en nypa salt och peppar. 

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda ris och spenat
5

Under tiden, skölj och grovhacka spenat. 

Grovhacka jordnötter. 

Skala morot i långa band med en potatisskalare. Finhacka det innersta som inte går att skala.

Blanda spenat med riset precis innan servering. 

Servera
6

Lägg upp vitlöksris i skålar.

Toppa med honungs- och sojamarinerad kyckling, picklad gurka och morotsband. Se till att få med all sås från stekpannan. 

Strö över jordnötter.