
Honungs- och sojamarinerad kyckling
med sesamrostad sötpotatis och knaprig tomatsallad
Ikväll ska vi ha kyckling och potatis! Men bara lugn, kvällens recept bjuder på massor av spännande tillagningsmetoder. De klassiska potatisarna har vi bytt ut med ljuvlig sötpotatis som vi rostar med sesamfrön. Kycklingen marinerar vi i soja, honung och vitlök, och så steker vi den ihop med marinaden som förvandlas till en karamelliserad sås. Vi serverar härligheterna med en knaprig jordnötssallad med tomater, och krämig aioli.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
20
Jordnötter
60
Salladsmix
40
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
450
Sötpotatis
1
Vitlöksklyfta
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
300
Strimlad kycklinglårfilé
25
Honung
2
Tomat
10
Sesamfrön
Ingår inte i din leverans
1
Olivolja (steg 2)
Köksredskap
Instruktioner
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna sötpotatis (oskalad) i 2 cm stora bitar. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med hälften av sesamfröna, lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 minuter, eller tills mjuk. TIPS: Skär potatis i rätt storlek så de blir färdiga i tid.
Pressa vitlök. Blanda vitlök, sojasås, honung, resterande sesamfrön och olivolja* [1 msk | 2 msk] i en mellanstor skål. Vänd kyckling i marinaden. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Skölj salladsmix. Skär tomat i skivor. Grovhacka jordnötter.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme när det är 5 min kvar av potatisens tillagningstid. Tillsätt kyckling och marinad. Stek i 4-5 min, tills brynt och genomstekt, vänd ofta. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Blanda tomat, jordnötter och salladsmix i en salladsskål. Krydda med salt* och peppar*. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*.
Lägg upp kyckling på tallrikar och skeda över kvarvarande sås från stekpannan. Servera med sesamrostad sötpotatis och jordnötssallad, och aioli vid sidan av.