Balsamera dina smakreceptorer med vår glänsande honungs- och sojamarinerade kyckling som tillsammans med den krispiga jordnötssalladen kommer att göra ett beständigt avtryck i både stora och små munnar. Dippa spröd pommes i krämig aioli och upplev ett välplanerat tumult av smaker.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25
Honung
2
Tomat
300
Strimlad kycklinglårfilé
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
500
Potatis
20
Jordnötter
60
Salladsmix
40
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1
Vitlöksklyfta
1
Olivolja
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.Skala potatis och skär den i 1 cm tjocka pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Baka i ugnen, 20-25 min. TIPS: Skär potatisen i rätt storlek så att tillagningstiden stämmer.
Pressa vitlök. Blanda sojasås, honung, vitlöken och olivolja* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] i en bunke. Vänd kycklingstrimlorna i marinaden och låt stå.
Skiva tomater. Grovhacka jordnötter.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Plocka upp kycklingen ur marinaden med en mattång och lägg ner den i stekpannan. Bryn i 10-14 min. Häll marinaden i pannan de sista 5 min och låt sjuda tills den har reducerats något. VIKTIGT: Kycklingstrimlorna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Blanda tomat, jordnötter och salladsmix i en skål tillsammans med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*.
Fördela kycklingen mellan era tallrikar och skeda över skyn från stekpannan. Servera med pommes, jordnötssallad och aioli vid sidan av.