Honungs- och oreganostekt halloumi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honungs- och oreganostekt halloumi

Honungs- och oreganostekt halloumi

med pärlcouscous och kryddiga grönsaker

Dröm dig bort till solrika medelhavet med denna vegemåltid fullpackad med smak. Len honung och aromatisk oregano ger en ny dimension till halloumi och dess sälta. Skopa upp de kryddiga, ugnsrostade grönsakerna och lite pärlcouscous på gaffeln och känn hur dropparna av citron balanserar upp hela rätten. Denna middag lämnar ingen besviken!

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

25

Honung

450

Blomkål

75

Gräddfil

170

Pärlcouscous

(Innehåller Vete, Gluten)

1

Zucchini

4

Grönsaksbuljong

8

Panamat

1

Torkad oregano

1

Bladpersilja

½

Citron

200

Halloumi

1

Rödlök

Ingår inte i din leverans

¼

Salt

3

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)674 kcal
Energi (kJ)2820 kJ
Fett25.25 g
varav mättat15.7 g
Kolhydrater73.37 g
varav socker15.6 g
Protein33.52 g
Salt4.2 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 200°C varmluftsfunktion. Skär zucchini i 2 cm stora bitar. Skär rödlök i 2 cm breda klyftor. Dela blomkål i små buketter. Placera grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över Central American Style kryddmix (starkt!) och ringla över olivolja*. Rör om grönsakerna och rosta dem i ugnen, 18-20 min.

Laga pärlcouscous
2

Skär halloumi i 1 cm breda skivor. Blötlägg dem i en skål med kallt vatten och låt stå i ca 5 min. Koka upp vatten* (se ingredienslistan) i en medelstor kastrull. Sänk till medelvärme, tillsätt grönsaksbuljong, pärlcouscous och salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers]. Rör om och sjud i 10-15 min tills pärlcouscousen är mjuk med lite tuggmotstånd. TIPS: Häll av eventuellt kvarvarande vatten.

Dela citron
3

Riv citronzest [1 tsk, 2 pers | 2 tsk, 4 pers] och dela citron i klyftor. Finhacka persilja och lägg lite åt sidan till garnering. Häll av vattnet från halloumibitarna och dutta dem torra med hushållspapper. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

Stek halloumi
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek halloumi i ca 2 min på varje sida tills de är gyllene. Tillsätt honung och en nypa oregano och stek i ungefär 1 min, tills det doftar ljuvligt.

Rör i grönsaker
5

När grönsakerna är färdigrostade, blanda ner dem med pärlcouscousen. Rör sedan i citronzest, persilja och krydda med en nypa peppar*.

Servera
6

Fördela couscous och de kryddiga grönsakerna mellan era tallrikar. Toppa med honungs- och oreganostekta halloumi och en uppfriskande klick gräddfil. Garnera med persilja och servera middagen med citronklyftor vid sidan av.