HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Middle eastern recept
Honungs- och oreganostekt halloumi

Honungs- och oreganostekt halloumi

med pärlcouscous och kryddiga grönsaker

Dröm dig bort till solrika medelhavet med denna vegemåltid fullpackad med smak. Len honung och aromatisk oregano ger en ny dimension till halloumi och dess sälta. Skopa upp de kryddiga, ugnsrostade grönsakerna och lite pärlcouscous på gaffeln och känn hur dropparna av citron balanserar upp hela rätten. Denna middag lämnar ingen besviken!

Taggar:Vegetarisk
Allergener:glutenmjölkselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

170 g

Pärlcouscous

(Innehållergluten)

200 g

Halloumi

(Innehållermjölk)

450 g

Blomkål

25 g

Honung

1 st

Rödlök

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 g

Oregano

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

8 g

Central American Style kryddmix

1 st

Zucchini

½ st

Citron

1 påse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt*

300 ml

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3406 kJ
Energi (kcal)814 kcal
Fett30 g
varav mättat17 g
Kolhydrater89 g
varav socker20 g
Kostfiber6 g
Protein43 g
Salt7 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C varmluftsfunktion.

Skär zucchini i 2 cm stora bitar. Skär rödlök i 2 cm breda klyftor. Dela blomkål i små buketter.

Placera zucchini, rödlök och blomkål på en plåt med bakplåtspapper. Strö över Central American Style kryddmix (starkt!) och ringla över olivolja*.

Rör om grönsakerna och rosta dem i ugnentills de är mjuka, 18-20 min.

2

Skär halloumi i 1 cm breda skivor. Blötlägg dem i en skål med kallt vatten och låt stå i ca 5 min.

Koka upp vatten* (se ingredienslistan) i en medelstor kastrull.

Sänk till medelvärme, tillsätt grönsaksbuljong, pärlcouscous och salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] . Rör om och sjud i 10-15 min tills couscousen är mjuk med lite tuggmotstånd.

TIPS: Häll av eventuellt kvarvarande vatten.

3

Riv citronzest och dela citron [1/2 st, 2 pers] i klyftor.

Finhacka persilja och lägg lite åt sidan till garnering.

Häll av vattnet från halloumibitarna och dutta dem torra med hushållspapper.

VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek halloumi i ca 2 min på varje sida tills de är gyllene.

Tillsätt honung och en nypa oregano och stek ungefär 1 min, tills det doftar ljuvligt.

5

När grönsakerna är färdigrostade, blanda ner dem med pärlcouscousen.

Rör sedan i citronzest [1 tsk, 2 pers], persilja och krydda med en nypa peppar*.

6

Fördela couscous och de kryddiga grönsakerna mellan era tallrikar.

Toppa med honungs- och oreganostekta halloumi och en uppfriskande klick gräddfil.

Garnera med persilja och servera middagen med citronklyftor vid sidan av.

Smaklig måltid!