Honey and soy marinated chicken
med sötpotatis och knaprig tomatsallad
Ikväll ska vi ha kyckling och potatis! Men bara lugn, kvällens recept bjuder på massor av spännande tillagningsmetoder. De klassiska potatisarna har vi bytt ut med ljuvlig sötpotatis. Kycklingen marinerar vi i soja, honung och vitlök, och så steker vi den ihop med marinaden som förvandlas till en karamelliserad sås. Vi serverar härligheterna med en knaprig jordnötssallad med tomater, och krämig aioli.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
60 g
Salladsmix
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
450 g
Sötpotatis
1 st
Vitlöksklyfta
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
300 g
Strimlad kycklinglårfilé
25 g
Honung
½ st
Kålrabbi, vit
Ingår inte i din leverans
1 msk
Olivolja (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 5)
Köksredskap
Instruktioner

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper, strö över hälften av sesamfröna, och blanda med lite olivolja*, salt*, peppar*. Rosta i 25-30 minuter, eller tills möra. TIPS: Skär potatis i rätt storlek så de blir färdiga i tid.

Pressa vitlök. Blanda vitlök, sojasås, honung, resterande sesamfrön, och olivolja* [1 msk | 2 msk] i en mellanstor skål. Blanda ner kycklingstrimlorna i marinaden.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Plocka upp kycklingen ur marinaden med en mattång och lägg ner den i stekpannan. Stek i 10-14 min, tills brynt och genomstekt, vänd ofta.

Skär tomat i skivor. Grovhacka jordnötter. Blanda tomat, jordnötter, salladsmix och lite olivolja* i en salladsskål. Krydda med salt* och peppar*.
Häll marinaden i pannan när det återstår 5 min av kycklingens tillagningstid, och låt sjuda på medel/låg värme tills den har reducerats något. TIPS: Marinaden mörknar och karamelliseras – det ger extra god smak!
Lägg upp kyckling på tallrikar och skeda över marinaden från stekpannan. Servera med sesamrostad sötpotatis och jordnötssallad, och aioli vid sidan av.