Hoisin- och srirachastekt köttfärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hoisin- och srirachastekt köttfärs

Hoisin- och srirachastekt köttfärs

med basmatiris, broccoli och lime

Den klassiska köttfärssåsen får en uppgradering av hoisinsås, sojasås, sriracha och broccoli. Spagetti har vi bytt ut med ett spännande ris kokt med vitlök och ingefära. Servera med jordnötter, chili och lime, och överraska familjen med en spännande rätt som kommer att slukas av alla!

Taggar:
Snabb
Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Ingefära

1

Vitlöksklyfta

150

Basmatiris

250

Broccoli

½

Ekologisk lime

2

Morot

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

30

Hoisinsås

10

Sriracha

250

Blandfärs

20

Jordnötter

1

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

½

Vetemjöl (steg 3)

½

Vatten (steg 3)

¼

Salt (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)696 kcal
Energi (kJ)2911 kJ
Fett26.47 g
varav mättat11.6 g
Kolhydrater75.59 g
varav socker10.6 g
Protein34.37 g
Salt2.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Riv ingefära och vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök och ingefära i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

Förbered råvaror
2

Skär broccoli i små buketter. Skär lime [1/2 st, 2P] i kvartar. Riv morot (oskalad).

Blanda sås
3

Blanda kallt vatten* [1/2 dl | 1 dl] och vetemjöl* [1/2 msk | 1 msk] i en liten skål tills mjölet är upplöst. Blanda ner hoisinsås, sojasås, och en stor skvätt limejuice. Tillsätt önskad mängd sriracha [1/2 paket, 2P] (den är ganska stark).

Stek blandfärs
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor stekpanna på medelhög värme (helst nonstick). Tillsätt morot och blandfärs och stek under omrörning tills genomstekt, 3-5 min. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Tillsätt broccoli
5

Tillsätt broccoli och stek i ytterligare 1-2 min. Rör i såsen, och koka upp. Sänk till låg värme och sjud tills den har tjocknat, 2-3 min. Stäng av värmen. Smaka av med salt* och peppar*. TIPS: Tillsätt en nypa chili om du tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp ris i djupa skålar och toppa med hoisin- och srirachastekt köttfärs. Strö över jordnötter och servera resterande limeklyftor vid sidan av. Strö över lite chili flakes om du tycker om stark mat.