topBanner
Halloumiburgare

Halloumiburgare

med krämig pestodressing och klyftpotatis

Ikväll lagar vi läckra halloumiburgare med krämig pestodressing med majonnäs. Supergoda tillbehör är karamelliserad lök och hemgjorda, krispiga klyftpotatis.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sulfitermjölkäggglutensenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

200 g

Halloumi

(Innehållermjölk)

2 st

Briochebullar

(Innehållermjölk, ägg, glutenKan innehållaKan innehålla spår av sesam, Kan innehålla spår av soja, Kan innehålla spår av nötter)

30 g

Pesto, grön

(Innehållersulfiter, mjölk)

1 st

Tomat

1 st

Lök

30 g

Salladsmix

500 g

Potatis

50 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Vatten* (steg 3)

Socker* (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4302 kJ
Energi (kcal)1028 kcal
Fett55 g
varav mättat19 g
Kolhydrater96 g
varav socker16 g
Protein37 g
Salt4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär potatis (oskalad) i 1 cm breda klyftor. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja*, salt* och peppar*. Baka i ugnen i 25-30 min.

2

Skär halloumi i tunna skivor (3 per pers). Skär lök och tomat i tunna skivor.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek lök under omrörning i 5-6 min. Rör i balsamvinäger, vatten* [2 msk | 4 msk] och en nypa socker*. Stek i 3-5 min, och lägg över i en liten skål.

4

Blanda pesto [1/2 påse, 2P] och majonnäs i en liten skål. Skölj salladsmix [1/2 påse, 2P].

5

Värm hamburgerbröd på gallret i ugnen i 3 min, när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek halloumi i 2 min per sida.

6

Dela bröden på mitten och bre på pestodressing. Toppa med salladsmix, tomatskivor, halloumi och karamelliserad lök. Servera med klyftpotatis och resterande salladsmix.