
Halloumiburgare
med krämig pestodressing och klyftpotatis
Ikväll lagar vi läckra halloumiburgare med krämig pestodressing med majonnäs. Supergoda tillbehör är karamelliserad lök och hemgjorda, krispiga klyftpotatis.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
1
Tomat
50
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
15
Balsamvinäger
2
Briochebröd
500
Potatis
30
Pesto, grön
(Innehåller Mjölk, Sulfiter)
30
Salladsmix
200
Halloumi
1
Lök
Ingår inte i din leverans
2
Vatten (steg 3)
Socker (steg 3)
Köksredskap
Instruktioner

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär potatis (oskalad) i 1 cm breda klyftor. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja*, salt* och peppar*. Baka i ugnen i 25-30 min.

Skär halloumi i tunna skivor (3 per pers). Skär lök och tomat i tunna skivor.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek lök under omrörning i 5-6 min. Rör i balsamvinäger, vatten* [2 msk | 4 msk] och en nypa socker*. Stek i 3-5 min, och lägg över i en liten skål.

Blanda pesto [1/2 påse, 2P] och majonnäs i en liten skål. Skölj salladsmix [1/2 påse, 2P].

Värm hamburgerbröd på gallret i ugnen i 3 min, när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek halloumi i 2 min per sida.

Dela bröden på mitten och bre på pestodressing. Toppa med salladsmix, tomatskivor, halloumi och karamelliserad lök. Servera med klyftpotatis och resterande salladsmix.